Formand for skole- og uddannelsespolitisk udvalg, Bjørn Hansen, mener, at kommunerne skal sørge for mere efteruddannelse til lærerne.

Kursus-sult giver lange ventelister

Danmarks Lærerforenings kompetenceudviklingskurser er revet væk, og yderligere 336 står på venteliste. Succesen skaber glæde, men også bekymring hos DLF.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når kalenderen igen siger forår, kan 330 sprog- og idrætslærere se frem til et fagligt løft på et af de efteruddannelseskurser, som Danmarks Lærerforening har stablet på benene med penge fra A.P. Møller-fonden. Men på ventelisten står lige så mange lærere i kø for at få det eftertragtede kompetenceløft, og det mener formand for skole- og uddannelsespolitisk udvalg, Bjørn Hansen, ikke er ubetinget fantastisk.

"Det er utrolig rart, at vi har ramt rigtigt med vores efteruddannelsestilbud, men den lange venteliste viser også, at der er mangel på faglige kurser - og det er bekymrende", mener Bjørn Hansen.

Skolelederne: Vi mangler midler til efteruddannelses-milliarden

Han frygter, at situationen og behovet er lige så stort i de fag, der ikke bliver udbudt kompetenceløft i, og derfor vil han også kigge nærmere på, om der kan oprettes flere kurser til lærerne. Det kan dog ikke blive uden økonomisk hjælp fra A.P. Møller-fonden, og derfor opfordrer han lærerkredsene til at få kommunerne til selv at oprette den fornødne efteruddannelse.

"Tilslutningen til vores kurser er jo et signal om, at lærerne mangler målrettet efteruddannelse - og at vi ikke kan dække efterspørgslen. Kommunerne har jo fået en milliard kroner til blandt andet kompetenceudvikling af lærerne, så det er jo bare om at komme i gang", lyder meldingen fra Bjørn Hansen. 

Sprog- og idrætslærere kan få faglig opdatering