Empati, medmenneskelighed og tryghed er nogle af de ord, formanden for Københavns Lærerforening hæfter på Irene Hansens arbejde i Grøndalsvængets Skoles modtagelsesklasser.
Foto: Peter Garde, klfnet.dk
Lærer hædres for at give børn en tryg start i et nyt land
I årtier har Irene Frimodt Hansen, Grøndalvængets Skole i Københavns Nordvestkvarter, været det trygge anker for børn fra alverdens lande. Børn der lige er kommet til Danmark, mange med store traumer i bagagen. I aften blev hun hædret for sit arbejde med Københavns Lærerforenings pris Den Gyldne Pegepind på 10.000 kr.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Sidste år var forfærdeligt. Vi havde tre tosprogede lærere, der elskede deres job, og som løste vigtige opgaver. De var i den grad værdifulde for det arbejde, der foregår i modtageklasserne. De fik pludselig at vide, at nu kom der en fyringsrunde, og vi ville kun kunne beholde én af de tre. Men de fik ikke at vide, hvem af dem der skulle fyres. Det måtte først offentliggøres på et senere tidspunkt. Det var meget ubehageligt for os, og for dem der gik rundt med al den usikkerhed", fortalte Irene Frimodt Hansen tidligere i dag på Københavns Lærerforenings hjemmeside.
Foreningen oplever, at vilkårene for tosprogsområdet de senere år er blevet stærkt forringede i Københavns Kommune.
Tosprogede drukner i folkeskolens andre problemer
"Når Irene Frimodt Hansen får prisen, er det fordi foreningen gerne vil hædre en lærer, der gennem en meget lang årrække har udført et fortræffeligt og kontinuerligt arbejde til gavn for sine elever", siger formand for Københavns Lærerforening Jan Trojaborg. "I sit arbejde i modtageklasser har Irene givet mange hundrede børn en tryg begyndelse, når de lige er kommet til Danmark. Mange af disse børn er rejst fra verdens brændpunkter og har dermed brug for at opleve empati og medmenneskelighed".
"Irene har senest brugt sin stemme til at klage til politikerne om den stedmoderlige behandling disse børn og de tosprogede lærere er udsat for. Det er vigtigt, at lærere på gulvet også bruger deres ytringsfrihed og beretter om forholdene ude i marken", fremhæver Jan Trojaborg i en pressemeddelelse.
DLF vil hjælpe flygtningebørn til en god hverdag