De mørkerøde kommuner skal tilføre flest timer for at komme op på regeringens norm. Se interaktivt kort i bunden af artiklen. (Kortet er lavet af Jennifer Jensen)
KL: De effektive kommuner skal ikke straffes
KL kræver, at ingen kommuners økonomi kommer "alvorligt i klemme" med regeringens reformudspil. Se hvordan det ser ud i din kommune - har I langt op til regeringens mål for timetal?
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Hvilket timetal ligger din kommune på? Det spørgsmål er blevet højaktuelt med regeringens reformudspil, hvor der er lagt op til et nyt obligatorisk timetal, der ligger over det nuværende vejledende timetal. Derfor har kommuner hvor lærerne i dag har en høj undervisningsprocent og lavt timetal udsigt en væsentlig dyrere overgang til den reformerede skole, end kommuner hvor timetallet er højt.
Se Danmarkskort over timetal i bunden af artiklen.
S-borgmester: Reform kan ikke finansieres af lærer-arbejdstid
Formand for KL, Rødovre-borgmester Erik Nielsen, forklarer i et skriftligt svar til folkeskolen.dk, at det er for tidligt at kommentere på det samlede regnestykke for en reform af folkeskolen.
"Men det er klart, at hvis kommunerne pålægges nye forpligtelser, skal finansieringen være på plads, og pengene skal passe. KL vil endvidere kræve, at der ikke er nogen kommuner, der økonomisk kommer alvorligt i klemme. I dag udnytter vi i kommunerne lærernes arbejdstidsaftaler forskelligt, og det er ikke meningen, at de kommuner, som indtil nu har været effektive, skal straffes", skriver Erik Nielsen (S).
I går afviste Ministeriet for Børn og Undervisning overfor Folkeskolen.dk, at der på nuværende tidspunkt er planer om at lave differentieret finasiering af reformen. I første omgang skal den forhandles på plads med folkeskoleskoleforligskredsen - herefter skal den aftales med kommunerne. På torsdag er der første landspolitiske møde om reformen.
På kortet kan man se, hvor mange timer de forskellige kommuner har i dag. De højrøde kommuner er dem, der skal tilføre flest timer for at nå op på det timetal, der kræves ifølge regeringens reformudspil.
Klik på en kommune for flere oplysninger. Man kan zoome ind på '+' og '-' til venstre.
Regeringens udspil er et nyt timetal på 8.070 klokketimer i løbet af et skoleforløb fra 1. til 9. klasse eksklusive aktivitetstimer.
Kilde: Uni-C december 2012 for skoleåret 2011/12. Uvægtet gennemsnit for kommunens skoler.