Rikke Jørgensen mener, at det er helt forkert, hvis politikerne tror, at det er til børnenes bedste, at de går i en almindelige folkeskoleklasse i stedet for et specialtilbud.
Foto: Thomas Arnbo
Kom til debatmøde på torsdag: Hør Rikkes bud på bedre inklusion
På torsdag inviterer fagbladet Folkeskolen til debatmøde med fokus på løsninger på inklusionen. Rikke Jørgensen har selv oplevet, hvordan det er at have et barn, som folkeskolen forgæves har forsøgt at inkludere.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Redaktionen inviterer på torsdag til debatmøde, hvor vi har bedt skolens parter medbringe og diskutere løsningsforslag til, hvordan skolerne skal håndtere inklusionen.
En af deltagerne er lærer, forælder og kredsformand i Brøndby Lærerforening Rikke Jørgensen. Hun har som mor selv oplevet, hvordan hendes søn er blevet bedt om at holde sig hjemme, fordi skolen ikke magtede sønnens udfordringer.
De mange udfordringer har blandt andet ført til, at Rikke Jørgensen og hendes familie valgte at flytte, og at sønnen skulle starte på en mindre skole med færre børn, fordi hun og hendes mand troede, at det ville hjælpe.
Men det gjorde det slet ikke. Fra 0. til 2. klasse gik sønnen i to folkeskoler og en gruppeordning. Og hver gang endte det med, at skolen en dag sagde, at han ikke skulle komme igen.
Stor udgift for samfundet
I 2. klasse blev Rikke Jørgensens søn jævnligt gennem et par måneder ringet hjem. Det betød, at faren blev fyret fra sit job som jord- og betonarbejder. I dag går sønnen på den private specialskole Fjordskolen i Lejre, hvor det går bedre.
"Vi er en almindelig familie med job og to børn. Der er også en storebror, som det er hårdt for. Der må ligge en stor udgift samfundsmæssigt i alle de forældre, der går hjemme på grund af børn, der ikke klarer inklusionen", har Rikke Jørgensen tidligere udtalt til Folkeskolen i forbindelse med artikelserien #inklusion.
Her fortalte hun også, at det er helt forkert, hvis politikerne tror, at det er til børnenes bedste, at de går i en almindelige folkeskoleklasse i stedet for et specialtilbud.
"Som forælder til et af disse børn er det absurd at høre politikere tale om inklusion som noget, der er til alles bedste. Jeg ved, at det ikke passer, og jeg ved, at der er tale om en besparelse, når man vil inkludere så mange. Min søn koster lige nu det samme om måneden, som en almindelig elev koster om året. Men jeg ved også, at prisen bliver langt højere for hele samfundet på sigt, hvis man fortsat holder inklusionens fane højt", siger Rikke Jørgensen.
Rikke Jørgensen deltager på torsdag i en paneldebat, hvor hun skal diskutere, hvordan folkeskolen fremover skal forsøge at arbejde med inklusion.
Debatmødet finder sted i Bella Center i København kl. 10-12 den 14. marts. Der er gratis adgang for alle. Vær sikker på at få en plads ved at skrive til inklusion@folkeskolen.dk - noter 'Debatarrangement' i emnefeltet. Du kan se programmet for debatmødet her.
Denne artikel bygger på et uddrag af en længere artikel, hvor Rikke Jørgensen fortæller om sin kamp for et bedre skoleliv til sin søn. Læs den fulde artikel her:
Rikkes søn blev bedt om at blive væk fra skolen