Alex Ahrendtsen (DF) mener, Christine Antorini bør melde ud, at folkeskoler ikke må give elever fri på ikke-kristne helligdage

DF: Elever bør ikke få fri på ikke-kristne helligdage

Alex Ahrendtsen (DF) opfordrede i dag Christine Antorini til at sende et signal om, at det udelukkende er kristne helligdage, der berettiger til fridage i den danske folkeskole. Antorini mener dog, beslutningerne om skolefridage klares fint lokalt ude på skolerne.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til et åbent samråd i Børne- og Undervisningsudvalget i dag blev folkeskolelovens fritagelsesregler sat i fokus. Alex Ahrendtsen og Marie Krarup, begge fra Dansk Folkeparti, mener nemlig, der sker et tiltagende skred for den danske kultur, fordi ikke-kristne elever får lov til at holde fri på ikke-kristne religiøse helligdage, som for eksempel muslimernes Eid og jødernes Yom Kippur.

Ifølge Folkeskoleloven er det op til kommuner og skoleledere lokalt at beslutte, hvornår skolerne vil give enkelte eller alle elever skolefri. Men det forudsætter, at skolerne lever op til lovgivningen om, at alle elever skal have 200 undervisningsdage årligt.

"Den danske kultur er ved at skride" Alex Ahrendtsen stod bag spørgsmålene, som ledte til dagens samråd. Han påpegede på samrådet, at skolerne ikke vil være i stand til at leve op til kravet om 200 undervisningsdage, hvis alle religioners helligdage bliver taget i betragtning.

"Jeg synes, ministeren fralægger sig ansvaret ved at lade fridagene være skoleledelsernes beslutning. I Danmark følger vi den danske, kristne kalender, og det bør ministeren sende et signal om", sagde han.

DF-ordfører: Skole med flekstid belønner de dovne

Alex Ahrendtsens partifælle Marie Krarup bakkede ham op.

"Den danske kultur er ved at skride, og vi er på vej ind i et parallelsamfund. Det bør være den danske kultur, der skal gælde i Danmark - men den kultur vil vi selvfølgelig gerne inkludere andre i", sagde hun.

Antorini kan ikke genkende problemet Børne- og undervisningsminister Christine Antorini afviste dog kritikken. Hun kan ikke genkende det skred, Ahrendtsen og Krarup mener finder sted. 

Mini-ramadan skaber reel forståelse

"Det eneste signal, jeg vil sende, er, at det er vigtigt, eleverne får de 200 undervisningsdage. Udover det synes jeg, det er fint, at der er et lokalt råderum for, hvornår skolerne kan give deres elever fri. Det fungerer godt, så jeg synes ikke, der er nogen grund til, at vi fra central side skal til at bestemme", sagde hun.