Bachelorprojekt

Tværfaglige forløb giver plads til fordybelse

Mette Ida Padovan og Tina Lund Mikkelsen er indstillet til Lærerprofession.dk for deres bachelorprojekt om, hvordan tværfaglige forløb i fag som tysk og historie kan være meningsfuldt for både elever og lærere.

Lektor på læreruddannelsen på Professionshøjskolen Absalon Karina Bruun Houg har indstillet Mette Ida Padovan og Tina Lund Mikkelsen til Lærerprofession.dk for deres bachelorprojekt med begrundelsen:

"Projektet er velskrevet og velargumenteret. Det baserer sig på en grundig undersøgelse af praksis og inddragelse af velvalgte teorier, der understøtter projektets tværfaglige potentialer (og udfordringer) i både et elev- og lærerperspektiv.

Projektet er innovativt i forhold til undersøgelsesdesign, da det indtænker tværfaglighed mellem de i folkeskolen “små” fag tysk og historie i et ekstern læringsrum. Netop denne kombination er projektets styrke, og netop det der i handleperspektiv har fokus på elevers deltagelsesmuligheder og undersøgelseskompetencer, samt lærernes mulighed for fælles planlægning.

Projektet peger dermed på, hvordan tværfaglighed kan styrke både elevers og lærers læring og motivation i to fag, historie og tysk, der ikke altid står på elevernes favoritliste. 

Projektet har et stærkt handleperspektiv, da det giver meget konkrete bud på opgaver, aktiviteter, indhold til undervisningen i “det tværfaglige rum”, fx et ekstern læringsrum, hertil en planlægningsmodel, der vil kunne styrke det tværfaglige samarbejde.

Projektet er forsvaret overbevisende til den mundtlige prøve. Både censor og eksaminator var enig i, at projektet var nytænkende og samtidig havde en overbevisende kobling til praksis. Denne del blev meget tydelig til den mundtlige prøve."

I projektet undersøges der hvordan lærere og elever oplever tværfaglige eksterne læringsrum i fagkombineret undervisning mellem tysk og historie, og hvorledes man kan tilrettelægge et fagkombineret undervisningsforløb, så det er meningsfuldt for begge parter - faglærere og elever.

Hent projektet her:

Undersøgelse af det tværfaglige eksterne læringsrum

Gode projekter

Lærerprofession.dk præsenterer og offentliggør de bedste bachelorprojekter fra læreruddannelsen og de bedste pædagogiske diplomprojekter fra skoleområdet.

Et projekt indstilles af eksaminator og censor. Se indstillingsskema og tidsfrist på sitet.

Uafhængige dommere - lærere, skoleledere, skolechefer, undervisere fra læreruddannelsen og forskere -finder hvert år tre projekter, der tildeles priser. Læs om formålet og se dommerkomiteerne på Lærerprofession.dk

Lærerprofession.dk drives i fællesskab af Danske Professionshøjskoler og fagbladet Folkeskolen/Folkeskolen.dk. Projektet støttes af LB Forsikring, Gyldendal Uddannelse, Akademisk Forlag, Hans Reitzels Forlag, Forlaget Klim, Jydsk Emblem Fabrik A/S og Sinatur Hotel & Konference.