Bachelorprojekt

Lea og Kristian

Bæredygtighed i biologiundervisningen

Lea Jakobsen og Kristian Øeby Jørgensen er indstillet til Lærerprofession.dk for deres bachelorprojekt om, hvordan biologilæreren kan inddrage elevernes sanser og følelser i biologiundervisningen med henblik på at udvikle elevernes handle kompetence inden for bæredygtighed. 

Lektor fra VIA Aarhus, Pernille Ulla Andersen, har indstillet Lea Jakobsen og Kristian Øeby Jørgensen til en pris for deres bachelorprojekt med følgende begrundelse:

"Det er et meget vigtigt og relevant emne for biologifaget i grundskolen, som også kan inspirere andre fag i grundskolen.

Det er derudover omfattende og grundig gennemgang af teori og en nyere tilgang til bæredygtighedsundervisning – dunkel pædagogik. I opgaven viser de studerende et blik for lærernes udfordringer og dilemmaer med opmærksomhed på at undgå, at prikke til elevernes udvikling af klimaangst.

Opgaven viser, at de studerende har lavet en grundig og systematisk databehandling og de lever derfor til fulde op til undersøgelseskompetencens kriterier for BA-projektet.

Sidst men ikke mindst et meget gennemarbejdet handleforslag, som tager udgangspunkt i biologifagets emneområder og er lige at implementere for lærere i skolen.

Både censor og eksaminatorer var enige om indstillingen, da de studerende sammen med den mundtlige præsentation, var helt suveræne i forhold til indsigt og forståelse af emnet og vi blev alle blæst bagover til eksamen."

Hent projektet her:

Bæredygtighed i biologiundervisningen

Gode projekter

Lærerprofession.dk præsenterer og offentliggør de bedste bachelorprojekter fra læreruddannelsen og de bedste pædagogiske diplomprojekter fra skoleområdet.

Et projekt indstilles af eksaminator og censor. Se indstillingsskema og tidsfrist på sitet.

Uafhængige dommere - lærere, skoleledere, skolechefer, undervisere fra læreruddannelsen og forskere -finder hvert år tre projekter, der tildeles priser. Læs om formålet og se dommerkomiteerne på Lærerprofession.dk

Lærerprofession.dk drives i fællesskab af Danske Professionshøjskoler og fagbladet Folkeskolen/Folkeskolen.dk. Projektet støttes af LB Forsikring, Gyldendal Uddannelse, Akademisk Forlag, Hans Reitzels Forlag, Forlaget Klim, Jydsk Emblem Fabrik A/S og Sinatur Hotel & Konference.