Skolepsykologer og konsulenter får særlige lønforbedringer med det overenskokmstforlig, som LC's og KL's forhandlere underskrev i søndags.
Skolepsykologer og konsulenter får forbedret grundlønnen
Skolepsykologers og konsulenters løn er ikke steget så meget som lærernes gennem de seneste overenskomster. Med overenskomstforliget mellem KL og LC er der lagt op til forbedringer for alle.
Så meget stiger lønnen:
Her kan du se hvor meget månedslønnen stiger fra nu og indtiludgangen af OK15-perioden (31. marts 2018):
Konsulent med grundløn: 2.615 kr.
Konsulent med grundløn + 3 lokale trin: 2.582 kr.
Skolepsykolog på grundløn:
2.526 kr.
Skolepsykolog på grundløn medautorisation:
2.731kr.
Skolepsykolog med autorisation + 3 lokaletrin:
2.724 kr.
Ovenstående er beregnet i kommunegruppe(områdetillægsområde) 2. fx Aarhus, Roskilde og Køge.
Eventuel anciennitetsstigning i perioden er ikke medregnet.
Kilde: DLF
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Nogle kommuner har lavet lokale aftaler for skolepsykologer og konsulenter, der har sikret dem en pæn lønudvikling, mens andre sakker bagefter, fordi det ikke har været muligt at indgå lokale aftaler. Det har DLF ved flere overenskomster forsøgt at rette op på. Nu er det lykkedes at sikre lønforbedringer til hele gruppen. Men ikke sådan, at dem, der halter længst efter lønmæssigt, får flest lønkroner.
Lærerforlig: Et ekstra løntrin og fokus på forberedelsen
"Vi ville hellere have brugt pengene på dem, der ikke via en lokalaftale har opnået lønforbedringer. Men det er ikke lykkedes. Det ville KL under ingen omstændigheder være med til", siger formand for overenskomstudvalget i DLF, Gordon Ørskov Madsen.
"Det man skal huske, når man sammenligner med lærergruppen er, at her er tale om en ren lønforbedring. Gruppen er ikke selv med til at finansiere lønforbedringerne", siger Gordon Ørskov Madsen.
Han henviser her til, at man ved forhandlingerne blandt andet har kapitaliseret det tillæg, som lærerne i 2013 fik i forbindelse med afskaffelsen af aldersreduktionen. Dengang fik skolepsykologer og konsulenter ikke del i tillægget, fordi de ikke havde aldersreduktion. Men med det nye overenskomstforlig får de del i pengene.