Formand for det hurtigtarbejdende udvalg bliver Bjørn Hansen, leder af Skole- og uddannelsespolitisk udvalg i DLF.

DLF nedsætter it-udvalg

Danmarks Lærerforening håber at blive taget med på råd, når de 500 millioner til it i folkeskolen skal fordeles over de kommende år. Derfor har DLF nedsat et hurtigtarbejdende udvalg, som skal komme med bud på, hvordan lærerne bedst kan være med i den udvikling.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF ser mange muligheder i, at regeringen i finansloven har afsat 500 millioner kroner til it i folkeskolen.

Men det kræver, at der bliver satset på at udvikle de læremidler og den didaktik, som kan sikre, at lærerne kan anvende it på den rigtige måde i undervisningen, mener formand for skole- og uddannelsespolitisk udvalg i DLF, Bjørn Hansen, der også skal være formand for det hurtigtarbejdende udvalg.

"Der er mange muligheder i it i folkeskolen. Potentialet er, at eleverne får en mere effektiv læring, fordi de digitale læremidler giver en høj motivation og muligheder for, at eleverne selv kan være mere aktive. Man lærer mere, når man selv arbejder. Men det kræver, at det hele bliver tænkt rigtigt", siger han.

It skal understøtte god undervisning

Ifølge Bjørn Hansen bør der findes en retning for it-satsningen, så den understøtter den "gode undervisning".

"Det betyder meget, at lærerne har læremidler, som støtter elevernes læring, for alternativet kan være, at nogle vælger en nem tilgang, hvor eleverne bare arbejder med multiple choice og den type opgaver. Og så er det naturligvis vigtigt, at lærerne selv lærer at bruge alle de nye it-muligheder på den rigtige måde", siger Bjørn Hansen.

DLFs hovedstyrelse havde på et møde i november en temadebat om it i folkeskolen, hvor der var oplæg fra forskere på området.