Christine Antorini glæder sig over, at der er fundet penge til at støtte anbragte børns uddannelse blandt satspuljemidlerne. Andelen af midler til udsatte børns uddannelse er dog faldet i forhold til perioden 2010-2013.

Udsigt til halvering af satspuljemidler til udsatte unges uddannelse

Partierne bag satspuljeaftalen er enige om at afsætte 62,2 millioner kroner til støtte af udsatte børn og unge i skole og uddannelse over de næste tre år. Det er under halvdelen af, hvad samme område fik i perioden 2010-2013, hvor der blev tilført 126 millioner kroner fra satspuljemidlerne.

Offentliggjort Sidst opdateret

Sådan bruges de 62,2 millioner

• Der er afsat i alt 8 mio. kr. til anbragte børns undervisningi årene 2013-2015. Der igangsættes aktiviteter i forhold til bådekommunerne og de interne skoler med henblik på f.eks. at formidleeksempler på god undervisningspraksis. Der etableres netværk blandtledere og lærere på anbringelsessteder. Arbejdet vil blive løbendeevalueret og vil blive fulgt op af reviderede vejledninger og andetmateriale, herunder eksemplariske forløb.

• Der er afsat i alt 43,0 mio. kr. i årene 2013-2016 til enfortsættelse af FastholdelsesTaskforcen, der understøtter, atudsatte unge med udfordringer, unge fra uddannelsesfremmede miljøerog etniske minoritetsunge, påbegynder og gennemfører enerhvervsfaglig uddannelse.

• Der er afsat 1,8 mio. kr. i 2013 og 1,4 mio. kr. i 2014 tilNetværkslokomotivet. Projektet har til formål at opkvalificereledige og medarbejdere, så de kan møde behovene på det modernearbejdsmarked.

• Der er afsat 2,0 mio. kr. årligt i 2013-2016 til forsøg medvidereudvikling af målrettede indsatser, der skal sikre unge medsærlige behov bedre muligheder for at gennemføre eller deltage iuddannelses- og beskæftigelsesaktiviter i relation til STUordningen. Forsøgsarbejdet forankres hos TV Glad.

Satspuljemidler udmøntet på Ministeriet for Børn ogUndervisnings område indgår i aftaler indgået i Social- ogIntegrationsministeriet og Beskæftigelsesministeriet.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Udover regeringen er også Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti med i satspuljeaftalen. Aftalen for børne- og undervisningsområdet vil dog først ligge endeligt fast, når der er bekræftet en samlet satspuljeaftale som led i de centrale finanslovsforhandlinger.

Hele satspuljen er skrumpet Satspuljen følger lønudviklingen, og fordi lønudviklingen i 2011 har været lav, får satspuljen ikke tilført et puljebeløb i år. Derfor skrumper satspuljen i forhold til sidste år, og det har altså betydet, at beløbet, satspuljepartierne forventer at afsætte til udsatte unges uddannelse, er faldet.

De 62,2 millioner kroner forventes at gå til fire projekter, der skal støtte de mest udsatte børn og unge i skole og uddannelse.

Det største beløb, 43 millioner, er afsat til en fortsættelse af den såkaldte 'FastholdelsesTaskforce', der arbejder for at understøtte, at udsatte unge tilmelder sig og fuldfører en erhvervsfaglig uddannelse.

Løft af indsats for anbragte børn Desuden er der afsat otte millioner kroner til anbragte børns undervisning i 2013-15. Det glæder børne- og undervisningsminister Christine Antorini.

"Jeg er særligt glad for, at alle forligspartier har bakket op omkring styrkelsen af anbragte børn og unges undervisning på interne skoler. Projektet bygger videre på den lovgivning, som allerede er gennemført med opbakning fra et bredt flertal i Folketinget for at styrke dialogen og samarbejdet mellem den anbringende kommune og den kommune, hvor anbringelsesstedet er beliggende", fortæller hun.

Projektet til otte millioner skal være med til at styrke kvaliteten af undervisningen på de interne skoler på anbringelsessteder.

Det skal ske blandt andet ved at styrke samarbejdet mellem de interne skoler på anbringelsessteder og de lokale folkeskoler og skolemyndigheder. Derudover styrkes tilsynet gennem en ny vejledning og udarbejdelse af inspirationsmateriale.

Målet med indsatsen er, at flere af de anbragte børn og unge får et undervisningstilbud, der giver dem grundlag for at få videre uddannelse end grundskolen.