Dansk Skoleidræt får nu støtte til at fortsætte arbejdet med at implementere bevægelse i undervisningen.

Politisk kovending sikrer penge til Dansk Skoleidræt

I foråret var pengekassen smækket i for Dansk Skoleidræts arbejde med at implementere bevægelse i undervisningen. Nu sætter regeringen penge af til opgaven. Samtidig sættes projektet ’Fagene i bevægelse’ i gang, og der lægges op til, at det årlige finanslovstilskud til Dansk Skoleidræt hæves.

Offentliggjort

Dansk Skoleidræt

Dansk Skoleidræt er en landsdækkende idrætsorganisation, som harover 1.300 medlemsskoler fordelt på 15 kredsforeninger. I 2018dækkede medlemsskolerne mere end 500.000 elever

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elever i folkeskolen kan se frem til flere aktiviteter som Skolesport, Legepatruljen og andre bevægelsesaktiviteter i løbet af skoledagen fra Dansk Skoleidræt. Regeringen har nemlig besluttet at øge tilskuddet til Dansk Skoleidræt til tre millioner kroner i 2020.

"Vi ved fra flere undersøgelser, at mange skoleelever desværre ikke bevæger sig de 45 minutter i løbet af deres skoledag, som det egentlig er meningen. Dansk Skoleidræt har gennem de senere år gjort en stor indsats for at fremme bevægelse i skolen, og med de ekstra midler kan de fortsætte arbejdet og øge indsatsen - det er der brug for", lyder det fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

 

Ingen ekstra midler til Dansk Skoleidræt 

Dansk Skoleidræt skal hjælpe med at få mere bevægelse i skolen

Det er nye toner. Sidste år udløb Trygfonden økonomiske støtte til Dansk Skoleidræts arbejde med at sikre og skabe mere bevægelse i skolen. Dansk Skoleidræt får som en del af Finansloven frem til 2022 knap fire millioner årligt og regeringen afviste umiddelbart at finde flere penge til Dansk Skoleidræt. På et samråd i februar gjorde både undervisningsministeren og kulturminister Joy Mogensen klart, at når det gjaldt Dansk Skoleidræts arbejde med at implementere bevægelse i skolen, så ville det ikke udløse flere penge. Men Dansk Skoleidræts nødråb er nu blevet hørt.  

Det sætter Dansk Skoleidræt stor pris på. 

"Vi har været i tæt dialog med mange partier på Christiansborg over de senere år og mødt så bred en opbakning til vores arbejde med den vigtige sag, at vi bestemt tror på, at såvel støttepartier som oppositionen holder ord og bakker op om regeringens forslag", siger Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær i Dansk Skoleidræt.

Undervisningsministeriet peger i dag på følgeforskningsrapporten fra 2013, som viser, at 31 procent af skolerne ikke har implementeret kravet om 45 minutters bevægelse i skoledagen. Derfor ønsker regeringen nu, at Dansk Skoleidræt skal hjælpe skoler og lærere med at få mere bevægelse i ind i skolen.

Børne- og undervisningsministeren sætter samtidig gang i initiativet 'Fagene i bevægelse' for at sætte yderlige fokus på bevægelsen i skolen. Initiativet skal også støtte kompetenceudvikling på skolerne - både i teams og gennem praksisnært inspirations- og vejledningsmateriale om bevægelse integreret i fagene.

Tom pengekasse truer bevægelse i skolen 

Dansk Skoleidræt får fremover flere penge på Finansloven

På regeringens forslag til finansloven for 2021 er der desuden reserveret midler til, at det samlede statslige tilskud til Dansk Skoleidræt hæves til 10 millioner kroner kr. årligt i perioden 2021-2024. Det er det største offentlige bevilling i foreningens historie. Formand for Dansk Skoleidræt Finn Kristensen mener, at det er en er en stor anerkendelse af foreningens arbejde. 

"Det er vi stolte og ydmyge over, og det er noget, som forpligter. Det er samtidig et signal om, at det fortsat er af allerhøjeste vigtighed, at skolerne arbejder systematisk med bevægelse, og det vil vi gøre os umage for at støtte dem i", siger han. 

Målet med bevillingen er at sikre, at organisationen også de kommende år kan understøtte arbejdet med bevægelse i folkeskolen.