Eksempel på visning af en skoles afgangskaraktergennemsnit i værktøjet. Man vil så kunne vælge en anden skole at sammenligne direkte med.

Ellen Trane: Nu skal man kunne sammenligne skolerne på nettet

"Der er behov for større åbenhed omkring, hvordan de forskellige skoler klarer sig", mener undervisningsminister Ellen Trane Nørby, der efter nytår lancerer et digitalt værktøj, der gør det lettere for både forældre og alle andre at trække data ud for de enkelte skoler og sammenligne dem grafisk. Det gælder bl.a. trivselsmålinger, karakterer og antal elever med anden etnisk baggrund.

Offentliggjort
Eksempel på visning af en skoles elevsammensætning i værktøjet.

parametre

  • Elevfravær
  • Skolens karakterer
  • Skolens karakterer korrigeret for, hvad man kan forvente iforhold til skolens socioøkonomiske baggrund
  • Tal for, hvordan eleverne trives socialt såvel som fagligt, roog orden
  • Elevernes uddannelsesstatus efter afslutningen af 9.klasse
  • Andelen af fag dækket af undervisere med linjefagskompetenceeller tilsvarende
  • Oplysninger om elevsammensætningen på skolerne (andel med andenetnisk herkomst end dansk, red.).

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Forældrene skal have mulighed for på et oplyst grundlag frit at vælge skole til deres børn, og skolefolket skal bedre kunne følge med i, hvordan skolerne udvikler sig, så de kan sætte målrettet ind, hvor der er behov. Her er det vigtigt, at vi ser grundskolen i et bredere perspektiv, så det ikke kun handler om karakterer, men også om trivsel og andre forhold. Når nu vi har den data, der kan give et nuanceret billede, mener jeg, at vi skal stille det til rådighed og dermed klæde alle bedre på", siger minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Kun hver tiende forældre tjekker karakterer før skolevalg 

Data ligger i forvejen i Undervisningsministeriets såkaldte datavarehus og kan hentes via ledelsesinformationsværktøjet Lis. Men med det nye værktøj, som kommer til at ligge på uddannelsesstatistik.dk fra begyndelsen af det nye år, vil man kunne udtrække data fra to skoler og sammenligne dem direkte i diagrammer på skærmen.

LIS er åben - se om din skole når målene