Hun begyndte med at spørge

Fakra Sultana er blevet den person, som muslimske forældre henvender sig til, når de er i tvivl om skolen

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fakra Sultana blev første gang valgt til skolebestyrelsen på Enghave Plads Skole for otte år siden, men hun opfatter sig ikke kun som repræsentant for den del af forældrene, der har samme baggrund som hende selv.

'Jeg gjorde det fra starten klart, at jeg ikke kun arbejder for mine egne fire børn. Heller ikke kun for de muslimske børn. Jeg arbejder for alle børnene, og når jeg er henne på skolen, kommer nogle af de danske børn da også hen og siger hej. For de kender mig alle sammen', siger hun.

Lejrskoler og fællesarrangementer blev den første mærkesag, hvor hendes indsats gav resultater. Hun tilbød at stå som garant for alle indkøb af maden og om nødvendigt selv stå for indkøbene. Tilbuddet blev modtaget, og siden har der praktisk taget ikke været problemer i forhold til, om elever må deltage. Alle kommer med.

Hun er blevet den person, som muslimske forældre henvender sig til, når de er i tvivl om, hvorvidt den måde, danskerne holder skole på, nu også er forenelig med hjemmets religion. Det har gjort hende til en respekteret kapacitet på begge områder. For hun spørger og skaffer sig viden på områder, hvor andre blot resignerer over tingenes tilstand.

'Jeg var den første af forældrene, som faktisk spurgte, om mit barn måtte bruge svømmedragt med lange ærmer og ben. Det var okay for læreren. Mange andre muslimer havde troet, at det ikke kunne lade sig gøre, og derfor forsøgte de at holde deres børn hjemme fra svømmetimerne. Men de havde aldrig spurgt', siger Fakra Sultana, der som sin personlige baggrund medbringer en tidlig barndom i Pakistan og en skolegang i Frederiksværk.

tonny