Billedkunst

I deres henvendelse til skolepolitikerne på Christiansborg har Danmarks Billedkunstlærere medsendt de mange kommentarer, som billedkunstlærere fra hele Danmark har skrevet sammen med deres protestunderskrift.

Billedkunstlærere har afleveret over 5000 underskrifter for at bevare faget i 1. klasse

5271 har i skrivende stund skrevet under på Danmarks Billedkunstlæreres appel til Christiansborg-politikerne.

Offentliggjort

Det er i næste måned, at Folketinget ventes at vedtage de ændringer af folkeskoleloven, som blev aftalt i marts, og som bl.a. vil betyde kortere skoledage for eleverne. Så det er i sidste øjeblik, hvis faget billedkunsts ene time i 1. klasse skal reddes. 

Danmarks Billedkunstlærere har bedt om foretræde for Børne- og Undervisningsudvalget på Christiansborg, og i går afleverede de også en QR-code, der linker til i skrivende stund 5271 underskrifter på appellen "Behold billedkunst i 1. klasse".

Sammen med linket har billedkunstlærerne også medsendt stribevis af kommentarer, som underskriverne har afleveret sammen med deres underskrift. 

For eksempel skriver underviser i faget på læreruddannelsen Kirsten Bak Andersen:

"Vi sender hvert år dygtige undervisere ud i skolen, der er fagligt har kompetence til at undervise alle elever i faget billedkunst 1.-8. klasse. Elever, der starter i 1. klasse har billedsprog med sig som en betydelig faglighed, der så netop i 1. klasse og fremefter skal styrkes og kvalificeres… håndens arbejde, fantasi og forestilling, videnstilegnelse, siden iagttagelsesskildring osv. Det giver ingen mening at lave dette hul i elevernes progression og praksisfaglighed, at stoppe den udvikling. Kun at ville fylde de små hoveder med tal og bogstaver, det er en politisk ommer!"