Anmeldelse

Gode og gratis kunstforløb

Statens Museum for Kunst har lavet en ny undervisningsportal og det skal de have et kæmpe tak for. Selv om den ligger på nettet er der masser af analogt guf, især til dansk og billedkunst, men andre fag kan også finde inspiration her.

Offentliggjort

Fakta

SMK Connect - Hvor kunst og undervisning mødes

Gratis

Udgiver:  Statens Museum for Kunst

Website:  SMK Connect

Statens Museum for Kunst har i samarbejde med Københavns Professionshøjskole og Skoletjenesten - videncenter for eksterne læringsmiljøer udarbejdet undervisningsplatformen SMK Connect - Hvor kunst og undervisning mødes. Det er de kommet aldeles godt fra, og så er den tilmed ganske gratis at anvende. Det kræver kun, at man opretter sig som bruger.

Museets platform henvender sig til dén lærer, som ønsker at bringe mere kunst ind i sin undervisning, ikke kun gennem digitale øvelser, men i høj grad også gennem analoge opgaver, som læreren let og forståeligt føres ind i.

Ud over at websiden indholder en lang række kunstværker, som alle indgår i Statens Museum for Kunsts samling, så byder den også på en bred vifte af opgaver og øvelser, der alle er lige til at gå til. Der er tale om korte øvelser, ofte af blot 30 minutters varighed, som du kan bruge til at krydre din undervisning med.

Selv om platformen primært henvender sig til dansk- og billedkunstlærere, vil andre humanistiske fag også kunne hente inspiration i øvelserne. For eksempel kan øvelserne 'sæt talebobler på et værk', 'skriv automatdigt' og 'lav et interview med et kunstværk' sagtens bruges i fremmedsprogsundervisning.

Ud over adskillige færdige forløb, hvoraf halvdelen henvender sig til udskolingen, har læreren også mulighed for at udfærdige sine egne forløb. Denne mulighed er ikke bare smart, men også særdeles brugervenlig. Med lethed kan man sammensætte værker, øvelser og opgaver, som efterfølgende kan downloades og deles med eleverne. Du kan sågar ændre i eksisterende opgaver, så de passer til netop din klasse.

Værd at fremhæve er også de mange færdige forløb, som alle forløb findes i tre udgaver, nemlig i et langt forløb, et mellemlangt og kort forløb. Ét af dem, vil jeg fremhæve her. Det har overskriften 'Det moderne gennembrud' og selv med den korte udgave på 2-3 lektioner vil eleven opnå en (lyn)indføring i periodens særlige kendetegn gennem sammenligning af værker fra guldalderen og det moderne gennembrud. Det er kendetegnende for platformen, at  forløbene er sammensat på en afvekslende og kreativ måde, og der er selv i det korte forløb indlagt en kreativ øvelse. I 'Det moderne gennembrud - kort udgave' arbejder eleverne med et centralt begreb fra perioden, nemlig ønsket om forandring. Det tilgås analogt og kreativt  ved  at eleverne skaber deres egen fysiske installation. I dette tilfælde udarbejder eleverne deres egne ønskekort, som hænges på skolens træ, væg eller lignende.

Så kort sagt skynd dig at finde ind på connect.smk.dk og åbn for skatkisten - du vil ikke blive skuffet.