Bachelorprojekt

Klassekulturen er vigtig for elevernes motivation i tysk

Hanne Skou Jensen og Julia Högberg Andersen er indstillet til Lærerprofession.dk for deres bachelorprojekt om, hvordan positive relationer med tryghed er vigtig for den enkelte elevs motivation for at deltage aktivt i tyskundervisningen.

Lektor på læreruddannelsen ved VIA UC i Viborg Karen Wobeser har indstillet Hanne Skou Jensen og  Julia Högberg Andersen til Lærerprofession.dk for deres bachelorprojekt.

"Ved hjælp af et gennemarbejdet undersøgelsesdesign og grundige observationsmetoder belyses den komplekse sammenhæng mellem motivation og elevernes kommunikationslyst i udskolingens tyskundervisning. Motivation undersøges både på et mikro- og et makroniveau ligesom der argumenteres for nødvendigheden af at undervise eksplicit i mundtlighed. Gennem lærer- og elevudsagn tydeliggøres det hvordan varieret og engagerende undervisning og støttende læringsmidler både kan øge elevernes deltagelse, deres sprogglæde samt modvirke skoletræthed. Opgaven er dermed et kvalificeret bidrag i debatten om behovet for sprogdidaktisk udvikling."

I projektet undersøges der hvilke sociale, didaktiske og sproglige forhold, der har indflydelse på elevernes motivation for tyskundervisningen, og hvordan man som som tysklærer kan tilrettelægge en undervisning med henblik på at øge elevernes kommunikationslyst i udskolingen.

Hent projektet her:

Motivation og kommunikationslyst i tyskundervisningen

Gode projekter

Lærerprofession.dk præsenterer og offentliggør de bedste bachelorprojekter fra læreruddannelsen og de bedste pædagogiske diplomprojekter fra skoleområdet.

Et projekt indstilles af eksaminator og censor. Se indstillingsskema og tidsfrist på sitet.

Uafhængige dommere - lærere, skoleledere, skolechefer, undervisere fra læreruddannelsen og forskere -finder hvert år tre projekter, der tildeles priser. Læs om formålet og se dommerkomiteerne på Lærerprofession.dk

Lærerprofession.dk drives i fællesskab af Danske Professionshøjskoler og fagbladet Folkeskolen/Folkeskolen.dk. Projektet støttes af LB Forsikring, Gyldendal Uddannelse, Akademisk Forlag, Hans Reitzels Forlag, Forlaget Klim, Jydsk Emblem Fabrik A/S og Sinatur Hotel & Konference.