Bachelorprojekt

Bachelorer: "Vi lever i en tid, hvor dét at være populær synes at være vigtigere end faglig kapacitet"

Christoffer Sørensen og Nicolaj Sørensen er indstillet til Lærerprofession.dk for deres bachelorprojekt om, hvordan elever i udskolingen er ængstelige for at skulle fremlægge i dansk, grundet frygten for at fejle og tabe ansigt i danskundervisningen.

Lektor på læreruddannelsen ved UCN Mette Christensen Jensen har indstillet Christoffer Sørensen og Nicolaj Sørensen til Lærerprofession.dk for deres bachelorprojekt med begrundelsen:

"Dette  bachelorprojekt indstilles, fordi det omhandler en aktuel og relevant lærerfaglig problemstilling i forhold til elever i udskolingen, der kæmper med angst i forbindelse med fremlæggelser. Projektet giver nuanceret indsigt og dybdegående forståelse af temaet med afsæt i et bredt og velbegrundet teorifundament, relevant forskning og empiri. Derudover peges der på relevante handlemuligheder i praksis, der peger direkte ind i lærerens tilgang til elever der oplever angstproblematikker i forbindelse med fremlæggelser og mundtlige præstationer i udskolingen. Projektet er særdeles velskrevet. Det er konsistent, systematisk og ’’læser sig selv”. Der er gode reflekterende spørgsmål og opsamlinger undervejs, og projektet kan siges at være ”fagprofessionel viden skrevet med journalistens pen.”

I projektet undersøges der, hvilke faktorer der har betydning, når elever i udskolingen oplever angst i forbindelse med fremlæggelser i danskundervisningen.

Hent projektet her:

Angst og fremlæggelser i danskfaget

Gode projekter

Lærerprofession.dk præsenterer og offentliggør de bedste bachelorprojekter fra læreruddannelsen og de bedste pædagogiske diplomprojekter fra skoleområdet.

Et projekt indstilles af eksaminator og censor. Se indstillingsskema og tidsfrist på sitet.

Uafhængige dommere - lærere, skoleledere, skolechefer, undervisere fra læreruddannelsen og forskere -finder hvert år tre projekter, der tildeles priser. Læs om formålet og se dommerkomiteerne på Lærerprofession.dk

Lærerprofession.dk drives i fællesskab af Danske Professionshøjskoler og fagbladet Folkeskolen/Folkeskolen.dk. Projektet støttes af LB Forsikring, Gyldendal Uddannelse, Akademisk Forlag, Hans Reitzels Forlag, Forlaget Klim, Jydsk Emblem Fabrik A/S og Sinatur Hotel & Konference.