Bachelorprojekt

Æstetiske læreprocesser skærper opmærksomheden i dansk

Emilie Iburg er indstillet til Lærerprofession.dk for sit bachelorprojekt om, hvordan man med æstetiske læreprocesser kan være med til at give eleverne en mere undersøgende og legende tilgang til danskfaget.

Adjunkt på på læreruddannelsen ved VIA UC i Aarhus Stine Aamose Frey har indstillet Emilie Iburg til Lærerprofession.dk for hendes bachelorprojekt med begrundelsen:

"Projektet sætter fokus på, hvordan arbejdet med æstetiske læreprocesser kan have betydning for elevers fordybelse i danskfaget – og i særlig grad litteraturundervisningen. Emilies projekt er inspirerende og i den grad et relevant indspark i en til tider målstyret undervisning med fokus på formelle færdigheder.

Projektet viser, på baggrund af en stærk analyse af den indsamlede empiri, hvordan eleverne i en æstetisk læreproces og ved at arbejde med nålefilt, som æstetisk artefakt, kan træne deres opmærksomhed, opnå mulighed for flow og læringsglemsel. Derudover sætter projektet også fokus på, hvordan eleverne i dansk – gennem arbejdsmetoder fra det praktisk-musiske felt – opnår en indsigt i sig selv og sine klassekammerater. Det er indlysende og indiskutabelt, at det er væsentligt, at vi i grundskolen træner disse ting og at eleverne får lov til at forholde sig legende og undersøgende og at dette skaber motivation.

Emilie viser slutteligt i bacheloropgaven, hvordan projektet i høj grad lægger op til videre undersøgelse og har spændende perspektiver på, hvad der vil træde frem, hvis det æstetiske formsprog arbejdes med i en gruppekontekst."

I projektet undersøges der hvilken betydning arbejdet med æstetiske læreprocesser kan have for elevers fordybelse i danskfagets litteraturundervisningen.

Hent projektet her:

Et bachelorprojekt om elevers fordybelse i danskfagets litteraturundervisning

Gode projekter

Lærerprofession.dk præsenterer og offentliggør de bedste bachelorprojekter fra læreruddannelsen og de bedste pædagogiske diplomprojekter fra skoleområdet.

Et projekt indstilles af eksaminator og censor. Se indstillingsskema og tidsfrist på sitet.

Uafhængige dommere - lærere, skoleledere, skolechefer, undervisere fra læreruddannelsen og forskere -finder hvert år tre projekter, der tildeles priser. Læs om formålet og se dommerkomiteerne på Lærerprofession.dk

Lærerprofession.dk drives i fællesskab af Danske Professionshøjskoler og fagbladet Folkeskolen/Folkeskolen.dk. Projektet støttes af LB Forsikring, Gyldendal Uddannelse, Akademisk Forlag, Hans Reitzels Forlag, Forlaget Klim, Jydsk Emblem Fabrik A/S og Sinatur Hotel & Konference.