Lockouten har kostet mange lærere dyrt
Mens regeringen på rekordtid laver lovforslag på skoleområdet, må lærerne tænke på privatøkonomien. En måneds konflikt har kostet mange lærere svære penge.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
På Christiansborg Slotsplads var mange lærere samlet i torsdags, hvor regeringen efter næsten en måneds lockout greb ind i konflikten mellem Kommunernes Landsforening og Lærernes Centralorganisation.
Ved rytterstatuen af Kong Frederik den 7. sidder flere og venter på Anders Bondo Christensens tale, der er annonceret til klokken 16. Inde på borgen debatteres første lovforslag til lærernes overenskomst, mens antallet af lærere med blandede følelser langsomt vokser ude på slotspladsen.
Lockouten er heldigvis slut nu, fortæller Nadia Arab, men konflikten har kostet hende dyrt. "Jeg har været nødsaget til at optage lån hos Danmarks Lærerforening".
Måneden igennem har Nadia Arab demonstreret med sine kolleger fra Herlev Byskole.
"Heldigvis undgår jeg at optage endnu et lån for endnu en måned, nu da lockouten er afsluttet. Men det værste er næsten de mennesker, jeg har mødt, der ikke forstår, at vi lærere ikke selv har valgt at stoppe undervisningen. Lockouten er ikke vores valg".
Nadia Arab er skuffet over den regering, hun selv stemte på. "Først og fremmest vil mange svage elever betale for den måned, der nu er gået uden undervisning", siger hun med løftede øjenbryn.
Uvisheden har stresset
Christina Rinaldo fra Skolen på Islands Brygge siger: "Ikke nok med at regeringen afviser vores anbefalinger med hensyn til undervisning og forberedelse. Nu rammes vi også økonomisk." Christina Rinaldo kigger op i solen og vifter håret væk fra ansigtet og siger: "Samtidig har uvisheden om længden på lockouten stresset min familie i meget høj grad".
De to lærere fra København er ikke alene om at være utilfredse med processen. Sidst på eftermiddagen taler Anders Bondo Christensen på Slotsplads. For ham er sagen klar: "Det er ikke et regeringsindgreb, men et overgreb". Og på en rundvisning i Folketinget dagen før lyder samme melding fra Lars Dohns fra Enhedslisten: "Regeringen gør overgreb på lærernes aftaleret".
Landets skoleledelser får muligvis svært ved at fornemme arbejdsglæde hos samtlige lærere mandag morgen, hvor alle lærere er beordret på arbejde igen.