Lærer på Holmebækskolen Niels Prahl er glad for at lærerne får en stemme i debatten

Tusindvis af lærere er samlet til landsdækkende møde i faglig klub

Regeringen er på vej med en ny folkeskolereform - men hvad mener lærerne? DLF holder lige nu møder med lærere på alle landets skoler for at høre bud på, hvordan man skaber god skole. På Holmebækskolen i Herfølge er lærerne glade for at få en stemme i debatten.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Endelig". Sådan tænkte lærer på Holmebækskolen i Herfølge Niels Prahl, da han i morges åbnede Politiken og så en helsidesannonce fra Danmarks Lærerforening. I annoncen kommer læreren Line med budskabet om, at lærerne kunne lave bedre skole, hvis der var max. 24 elever i klassen. "Det var på tide", siger Niels Prahl. "Vi bliver nødt til at få en stemme i debatten, så vi ikke bare bliver kørt over".

Forældre vil have under 24 elever i klassen

Ved morgenkaffen tog Niels Prahl sin mobiltelefon frem og scannede en lille film, hvor læreren Line fortæller om, hvilken betydning færre elever i klassen ville have for hendes undervisning - den vil han vise til sine kolleger. Han kan godt se, at folkeskolen har flere og andre udfordringer end antallet af elever i klassen, men i en tid, hvor der er krav om inklusion, mener han, at det har stor betydning, at der ikke er for mange elever i klasserne.  

Anders Bondo taler til lærere på alle skoler

Lige nu, torsdag eftermiddag, sidder Niels Prahl sammen med 26 kolleger i kantinen. Kaffe, brød, frugt og cola er delt om og et smartboard lyser for enden af væggen. Lærerne lytter til tillidsrepræsentant Henrik Jensens velkommen.

"Der holdes møder på alle skoler - og det er den største fælles manifestation i foreningens historie", siger Henrik Jensen og med et klik på musen toner DLF-formand Anders Bondo frem på skærmen - ikke bare på Holmebækskolen, men på alle skoler i landet på samme tid. 

"Lige nu sidder der tusindvis af lærere rundt om i hele landet og holder møde. Det har vi aldrig nogensinde prøvet før i DLF - men det er også en helt ny situation, vi står over for med en ny folkeskolelov. Vi står over for en lov, der vil have konsekvenser for os alle sammen. Derfor er det rigtig vigtigt, at I ude på det enkelte lærerværelse engagerer jer i den debat der kører nu", siger Anders Bondo.

DLF: Sådan skal folkeskolen se ud

Da klippet er færdigt sidder lærerne og nikker anerkendende.  "Skal vi klappe?", spørger en.  "Ja, men jeg ved ikke, om han kan høre det", siger en anden. Alligevel vælger lærerne at kvittere med en klapsalve.

Møderne på skolerne fortsætter indtil omkring kl. 16.30 på skolerne i dag - og derefter håber Anders Bondo, at lærerne er klar til at komme med deres helt egne bud på, hvad der skal til for at skabe en god skole.