Socialdemokratiske lærere er fortørnede over S-toppen
Eleverne skal have flere timer, men der skal ikke ansættes flere lærere. De lærere, der allerede er på skolen, kan bare undervise mere, mener regeringen. Socialdemokratiske lærer-tillidsfolk lægger afstand til parti-toppen.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Eleverne i udskolingen skal gå i skole i 37 timer om ugen, eleverne på mellemtrinnet skal gå i skole 35 timer om ugen, eleverne i indskolingen skal gå i skole i 30 timer om ugen. Det fremgår af et udkast til en ny skolereform fra regeringen, som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.
Pengene til de ekstra timer vil regeringen ifølge udkastet skaffe gennem det, som regeringen kalder en "modernisering af lærernes arbejdstidsregler".
Det betyder på almindeligt dansk, at lærerne skal løbe hurtigere. Der er nemlig tilsyneladende ikke afsat penge til at ansætte flere lærere til de flere timer. Sagt på en anden måde: Lærerne skal betale regeringens reform.
"Det vil skabe splittelse"
Socialdemokratiske lærere, som folkeskolen.dk har talt med er forfærdede.
"Det vil skabe splittelse, at det er lærerne, der skal betale gildet", siger Anders Liltorp, der er formand for Socialdemokratisk Skoleforum og formand for Rødovre Lærerkreds.
Kredsformand: Jeg truer med at blive
Hovedstyrelsesmedlem i DLF Niels Christian Sauer, der har været medlem af Socialdemokraterne i 25 år og i en lang periode desuden været formand for Socialdemokratisk Skoleforum, er også rystet.
"Det er mig fuldstændig ubegribeligt, at man kan udsende noget, der ligner en krigserklæring mod den samlede danske lærerstand, umiddelbart før, man skal i gang med en skolereform", siger han.
Sauer: Det ligner en krigserklæring
Krise
Eksistentiel krise. Sådan føler et andet medlem af DLF's hovedstyrelse det, Regitze Flannov. Hun er vokset op i en familie af socialdemokrater og opdraget med, at man er medlem af et parti og går aktivt ind i lokalpolitik, studenterpolitik og fagpolitik.
"Jeg har ikke besluttet mig for at melde mig ud, for man melder sig ikke bare ud uden at have et alternativ. Men jeg har aldrig overvejet det så grundigt som nu", siger hun.
Hovedstyrelsesmedlem: Jeg er i en eksistentiel krise