Jakob Madsen studerer på UCN Aalborg og er på sin første kongres.
Foto: Thomas Arnbo
Delegeret: Jeg er bekymret for, hvad jeg uddanner mig til
Det er ikke rart for lærerstuderende Jakob Madsen at høre lærerne fortælle om deres problemer i hverdagen. Han glæder sig over, at der stadig er en rum tid til, at han bliver kastet ud i lærerhvervet.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Hvad optager dig mest på kongressen?
"Selvom der stadig er 3½ år til, at jeg skal ud og være lærer, og der også når at komme en overenskomst '18, så går jeg da med nogle bekymringer over, hvad det er, jeg skal ud til", lyder det fra Jakob Madsen, der læser til lærer på UCN Aalborg.
Det er første gang, at han deltager på en DLF-kongress. Noget af det, der giver Jakob Madsen flest panderynker lige nu, er, om uddannelsen klæder ham tilstrækkelig på til den hverdag, der byder sig i fremtiden.
"Selvom der er kommet en reform af læreruddannelsen, kører de stadig i samme spor som før reformen. Vi bliver ikke forberedt på at have 30 timer om ugen, og at vi ikke har nogen forberedelsestid. Og man tænker også, at man som ny studerende kommer til at bruge mere forberedelsestid end de lærere, der har været i faget i 10, 20, 30 år. Så jeg kan mærke en vis stress over, at man skal ud i hverdag, hvor vi måske ikke får tid til at være klar til timerne", fortæller han.
Hvad håber du på, at der når at ske, inden du kan kalde dig færdiguddannet?
"Jeg håber, at man har fået revurderet reformen ret meget, for jeg synes, at der er nogle fine punkter i reformen, men problemet er, at den er så underfinansieret, at det er umuligt at føre det ud i livet, der står skrevet. Og så synes jeg, at det er lidt synd, at politikerne siger, at man må se det an i nogle år. For taberne er jo elever, og det er jo dem, der betyder mest for lærerne".