I alt mangler de aalborgensiske skoler, her Vester Hassing Skole, 230 klasselokaler for at rumme samtlige elever med de nuværende sundhedsretningslinjer.
Foto: Jacob Hylling Poulsen/Wikipedia Commons
Aalborg gør sig klar: I skole hver anden dag og spejderhytten i brug
Så sent som 1950'erne gik mange børn i danske landsbyskoler i skole hver anden dag. Den model er en af mange, der arbejdes med på skoleforvaltningen i Aalborg, der er i gang med at forberede sig på at gøre plads til alle elever på coronasikker afstand.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Vi ved ikke mere alle andre, men vi har de seneste uger arbejdet med forskellige scenarier for, hvordan man kunne lukke skolerne op, så det både er sundhedsmæssigt forsvarligt, og så eleverne kan få en god skoledag med deres venner", fortæller skolechef Mads Jørgensen i en pressemeddelelse.
Hvis samtlige folkeskoleelever skal tilbage i skole, vil de fleste af kommunens 51 folkeskoler komme i pladsproblemer. Med de nuværende sundhedsmæssige retnignslinjer vil den nordjyske kommune helt nøjagtig komme til at mange 230 klasselokaler. En model kan blive en delvis genåbning, hvor nogle klasser møder ind halvdelen af ugen, mens resten møder ind de andre dage. Eller nogle elever kan være i skole ind til middag, mens resten møder over middag - suppleret med fjernundervisning. Den model har man benyttet på ungdomsskolen Ung AUC.
I Norge er én meter nok: Så forskelligt tackler tre lande krisen
Skolerne har allerede taget muligheden for at undervise udendørs i brug. Når der skal åbnes for de øvrige elever vil man også skulle kigge mod andre kommunale bygninger i skolens nærhed - sportshaller og deres cafeterier, sognegårde, spejderhytter og lignende.
Hvis ikke der er plads nok i de kommunale bygninger, har Skoleforvaltningen været i kontakt med nogle af kommunens forskellige ungdomsuddannelser, som stadig har tomme lokaler. Sidste mulighed ville være private aktører som hoteller og konferencecentre.
"Vi håber selvfølgelig, at vi snart får at vide, at de store elever får lov til at komme tilbage, for der er ingen tvivl om, at eleverne begynder at savne det sociale samvær ved skolegangen. Og vi vil jo også gerne kunne give de elever, som afslutter skolen i år, en mulighed for at gøre det på en god måde. Men sundheden kommer naturligvis i første række", siger skolechef Mads Jørgensen.
Mette Frederiksen åbner for at få de store elever tilbage i skole