Signe Rørdam Thomsen er tillidsrepræsentantsuppleant for lærerne i Undervisningsministeriet.
Foto: Torsten Raagaard
Sådan rammes læringskonsulenter af udflytning til Holbæk
100 lærere, der har job som læringskonsulenter i ministeriet, skal nu flytte arbejdsplads fra København til Holbæk. Det er endnu ikke helt afklaret, hvilke konsekvenser udflytningen præcist får, forklarer lærernes tillidsrepræsentant i ministeriet.
VILKÅR FOR UDFLYTTELSE
- Aftale om fastholdelsesbonus
- Aftale om udligningstillæg
- Vejledning om, hvornår en institution anses for flyttet
- Vejledning om fleksjobansatte
- Mulighed for en outplacement-ordning, hvis man er omfattet afen væsentlig vilkårsændring. Den økonomiske ramme vil være kr.25.000 (mod tidligere kr. 15.000), forløbet skal være påbegyndt menikke nødvendigvis afsluttet, mens man er ansat, og beløbet kan istedet, hvis der er enighed herom lokalt, anvendes tilkompetenceudvikling.
- En vejledning fra Samarbejdssekretariatet om vigtigheden af atinddrage SU i udflytningsprocessen.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Undervisningsministeriets læringskonsulenter i Center for Udgående Kvalitetsarbejde (CUK) skal flytte fra København til Holbæk som led i regeringens udflytningsplan. I alt skal 95 årsværk - omkring 130 medarbejdere - fra Undervisningsministeriet flyttes. Og omkring 100 af dem er læringskonsulenter, oplyser tillidsrepræsentant Camilla Sebelin og suppleant Signe Rørdam Thomsen i en mail til folkeskolen.dk.
"En stor del af særligt CUK er læringskonsulenter. Gruppen er enten frikøbte lærere, hvis primære arbejdspladser ikke er i styrelsen, eller læringskonsulenter, som er ansat i tidsafgrænsede stillinger", skriver de i mailen.
Udflytning: Læringskonsulenterne flyttes til Holbæk
Kontraktansatte lærere
Men da udflytningen ikke sker med det samme, er det ikke helt klart, hvordan det vil ramme lærerne.
"De pågældende LC-ansatte er ansat på kontrakter, som normalvis kun er to år, og derefter tages der stilling til forlængelser. En del af kollegerne er ansatte frem til sommer 2018".
Det er endnu ikke afklaret, hvordan lærernes vilkår er i forhold til udflytningen.
"Der er en række forhold, som fremgår af 'regeringens pakke', som skal afklares, hvorvidt det også vil komme til at gælde for de pågældende LC'ere. For eksempel mulighed for udligningstillæg, fastholdelsesbonus eventuelt outplacement eller kompetenceudvikling".
Kan få konsekvenser i skolen
Tillidsrepræsentanterne mener, at der er mange forhold, som vil blive påvirket af udflytningen.
"Derudover er der en række andre forhold, som vil bliver påvirket af udflytningen, det er den faglige pædagogiske vinkel i ministeriets opgaver arbejde som læringskonsulenterne og LC-ansatte bidrager med for eksempel prøverne, fagenes udvikling, samarbejde med tilsyn etc", skriver Camilla Sebelin og Signe Rørdam Thomsen. Og understreger, at der er derfor er grund til at holde fokus på den faglige kvalitet "for at sikre et højt niveau. Et fokus, som alle i ministeriet er enige om er vigtigt.".