Mellem 93 og 99 procent af landets folkeskoler overholder folkeskolereformens minimumstimetal. Det viser en opgørelse fra Undervisningsministeriet, som vel at mærke ikke medtager de skoler, der har forkortet skoledagen via §16b.

Minimumstimetal: De fleste skoler overholder reglerne

Syv procent af landets folkeskoler brød sidste år reglerne for timetallet i 6. klasse. Det fremgår af en ny opgørelse fra Undervisningsministeriet.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mellem 93 og 99 procent af landets folkeskoler overholder reglerne for minimumstimetal, viser en ny opgørelse fra Undervisningsministeriet. I opgørelsen har ministeriet undersøgt den planlagte undervisningstid i skoleåret 2016/17. 

Det er især på 6. klassetrin, at det halter med at nå minimumstimetallet. Her er det kun 93,3 procent af landets skoler, der overholder reglen om, at en 6. klasse skal have 1.320 undervisningstimer om året. Til sammenligning planlægges der den undervisning, eleverne har krav på i 98,8 procent af 9.- klasserne og 99,1 procent af 1.-klasserne.

Styrelse godkender skolers brud med minimumstimetal 

Samlet set fik eleverne i den danske folkeskole gennemsnitligt mellem 4 og 10 timer for lidt undervisnings på skemaet sidste år. 

Med i Undervisningsministeriets opgørelse er ikke de skoler, der med folkeskolelovens §16b har fået tilladelse til at forkorte skoledagen. Det seneste år har der været en markant stigning i antallet af skoler, der får lov til at afkorte skoledagen. På bare ét år er antallet steget fra 78 til 401 skoler, så det i dag er flere end hver tredje skole, der har afkortet skoledagen.

Undervisningsministeriet følger hvert år op på, om skolerne overholder reglerne for minimumstimetal. Der er næsten ingen ændring i forhold til skoleåret 2015/16.