"Vi hører signaler fra regeringen om, at man faktisk kobler en kommende folkeskolereform sammen med lærernes arbejdstidsaftale. Det er helt uhørt. De kan lave al den lovgivning, de vil, men det er ikke vores aftale, der skal finansiere en folkeskolereform", sagde DLF-formand Anders Bondo på kongressen.
Foto: Klaus Holsting
DLF til Thorning: Lærerne skal ikke finansiere en folkeskolereform
Statsminister Helle Thorning-Schmidt kan forvente at få et brev fra DLF, hvor kongressen udtrykker dyb bekymring over regeringens indblanding i lærernes arbejdsforhold og truer med at trække sig ud af samarbejdet om Ny Nordisk Skole.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"De signaler, vi får fra fra KL og regeringen, kan kun opfattes som en indirekte trussel mod vores aftaleret. Vi hører signaler fra regeringen om, at man faktisk kobler en kommende folkeskolereform sammen med lærernes arbejdstidsaftale. Det er helt uhørt. De kan lave al den lovgivning, de vil, men det er ikke vores aftale, der skal finansiere en folkeskolereform", sagde Anders Bondo.
Han forklarede desuden, at regeringen anklager lærerne for at bruge deres tid ineffektivt:
"Man sender et signal, der viser total mangel på respekt for lærernes arbejde".
Bondo på DLF-kongres: Vi tager ansvar trods stramme rammer
Truer med at trække tæppet væk under Ny Nordisk Skole I brevet vil DLF gøre statsministeren opmærksom på den udfordrende situation, som lærerne står i i dag. Siden 2009 er der sparet 2,5 milliarder på folkeskolen, og antallet af elever er ikke faldet tilsvarende. Der er kommet en inklusionsdagsorden, som stiller store krav til lærerne. Lærerforeningen har startet et læseprojekt for at højne fagligheden.
DLF kræver ekstraordinære indgreb mod lærerledigheden
"Vi finder det helt urimeligt, at DLF og lærerene fremstilles som bagstræberiske og modstandere af udvikling. Det er belejligt, hvis man vil tryne lærerne i nogle overenskomstforhandlinger, men det er en forfejlet strategi, hvis man vil skabe god undervisning", sagde Anders Bondo
Han gjorde det klart, at hvis regeringen fortsat blander sig i lærernes forhold, vil det få konsekvenser.
"Vi bliver nødt til at gøre opmærksom på, at en konflikt på dette område vil være helt ødelæggende for de intentioner om øget faglighed og øget inklusion som regeringen har. Det vil i virkeligheden være at fjerne tæppet under Ny Nordisk Skole. Det er en klar trussel om, at det er konsekvensen".
Opdateret: Brevet er sendt - læs det via linket til højre
OK-krav: Løn, løn og løn