Filmfestivalen finder sted i perioden 21. september til 4. oktober.

Filmfestival viser igen film til brug i sprogundervisningen

Traditionen tro byder efteråret på Buster filmfestival, hvor det er muligt at se film, der kan bruges i undervisningen. Her er der blandt andet film målrettet sprogfagene.

Offentliggjort

HVOR FOREGÅR DET?

Festivalen finder sted i det centrale København, men også påFrederiksberg, i Valby, Vanløse og Vesterbr og på farten påVestegnen, i Sakskøbing, Viborg, Aarhus, Svendborg ogSydslesvig. 

Kilde: Buster Filmfestival


FILM TIL FLERE FAG

Festivalen viser samlet film målrettet følgende fag:

Idræt

Biologi

Natur/Teknologi

Kristendomskundskab

Engelsk

Dansk

Samfundsfag

IT og medier

Fransk

Billedkunst

Tysk

Historie

Kilde: Buster Filmfestilval


Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra den 21. september til 4. oktober vil det være muligt at tage sin klasse billigt i biografen for at se film målrettet undervisning. Her afholdes årets Buster filmfestival, der er Skandinaviens største børnefilmfestival.

Årets skoleprogram er inddelt i 16 filmpakker, der består af film og aktiviteter. Sprogfagene engelsk, tysk og fransk har hver deres filmpakke. Til hver filmpakke er der udarbejdet undervisningsmateriale til henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling.

Busters festival har sendt en kort introduktion af filmpakkerne til folkeskolen.dk/tyskfransk og folkeskolen.dk/engelsk:

"I filmpakken Engelsk har vi fokus på enten britisk eller amerikansk sprog og kultur, til alle klassetrin. Eksempelvis med dokumentarfilmen "Glitter and Dust" (4-9. klasse) - en film om tre amerikanske pigers usædvanlige liv som cowgirls i USA, der både åbner op for en snak om køn og identitet og amerikansk kultur". 

"I filmpakken Fransk kan man blandt andet se den stærke film "Le jeune Ahmed" (7-9. klasse) Et psykologisk drama om teenageren Ahmed, der lægger op til at arbejde med emner som radikaliseringsprocesser, identitet og ung kærlighed. Til visningerne på denne film kommer sociologien Aydin Soei ud og giver et oplæg, hvor han i øjenhøjde med børnene fortæller om radikaliseringsprocesser i Danmark og introducerer sit begreb 'modborgerskab'". 

"I filmpakken Tysk har vi især fokus på det tyske samfund og tysk historie. Eksempelvis med animationsfilmen 'Fritzi' (4-9. klasse) En historisk præcis gengivelse af tiden omkring murens fald, oplevet i børnehøjde igennem den 12-årige pige Fritzi".  

Alle forestillinger koster 17 kroner pr. person. Filmfestivalen oplyser, at man vil få pengene retur, hvis festivalen må aflyses grundet situationen omkring Covid-19.

I forhold til tidligere år starter filmvisningerne i år forskudt, og der vil være mere personale omkring visningerne for at sikre, at der bliver holdt afstand. Filmfestivalen har eksisteret siden 2000.