High four til Matematikfessor - han har nemlig kun fire fingre, som eleverne i Mern påpeger

Matematikfessor uddelte diplomer for 131.450 opgaver

53 elever på mellemtrinnet på Kulsbjerg Skole i Mern på Sydsjælland har løst 131.450 matematikopgaver på fem uger. Derfor fik de en særlig matematikdag med endnu flere opgaver og besøg af Matematikfessor, der uddelte diplomer og flødeboller.

Offentliggjort
Gruppebillede med Matematikfessor på Kulsbjerg Skole i Mern
Elever i gang med at måle vinduer op til matematikopgave
Eleverne i 4. klasse har fået et klistermærke for hver 50 matematikopgaver, de har løst
Gruppebillede med Matematikfessor på Kulsbjerg Skole i Mern

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolen emmer af matematik. Eleverne drøner rundt og løser 16 opgaver i et stjerneløb. De måler garderoben og regner rumfang ud, de regner lærernes gennemsnitshøjde ud, de lægger sammen, ganger og taler matematik.

Efter hver opgave skal de ind i gymnastiksalen til deres iPad for at skrive resultatet ned og finde næste opgave. Midt i det hele står Matematikfessor og hilser.

"Giv en high four til Matematikfessor", opfordrer lærer Claudia Siwiec og Maria Moos Sølving. De griner alle sammen, fordi Matematikfessor gerne vil give high five til eleverne - men han har altså kun fire fingre på hver hånd. Ikke helt heldigt hvis han nu vil tælle på fingrene i matematikopgaverne. Han er også både døv og stum - men meget populær.

Eleverne vil gerne fotograferes med Matematikfessor, og flere vil også gerne have et kram.

Bronze for 5000 opgaver Lærerne har længe brugt Supertræneren i Matematikfessor.dk ti minutter i indledning af matematiklektionerne på mellemtrinnet. Alle elever har iPads, så de er hurtigt på og i gang. Derfor ringede Maria Moos Sølving til Matematikfessor.dk og spurgte, hvad hun skulle gøre, når hendes elever havde løst 2000 opgaver og var blevet Matematikfessor. Så kunne de ikke blive mere.

100.000 matematikopgaver på en måned

På Matematikfessor.dk gav de eleverne en udfordring. De fortalte, at en skole havde løst 50.000 opgaver. Maria var hurtig og doblede udfordringen. Samtidig er der blevet udviklet nye titler, og i Mern var der seks elever, der fik diplom som Bronze-fessor. De har alle løst 5000 opgaver rigtigt.

"Det er sjovt det her. Matematik er ikke kedeligt, når der er noget på spil", siger en pige.

Eleverne har også konkurreret indbyrdes om at blive ugens højdespringer i hver klasse. Og i 4. klassens lokale er en væg fyldt med klistermærker. Eleverne har fået et klistermærke for hver 50 opgaver, de har løst. "I 4. klasse vil man lave hvad som helst for et klistermærke", griner matematiklærer Claudia Siwiec.

Lærerne kan fortælle, at de har fået mail fra en elev, der klokken 2 om natten havde løst de 2000 opgaver, der gjorde ham til Fessor. En anden elev sendte klokken 21.10 en aften en sms om hvormange opgaver, han nu havde løst. "Hvornår skal du sove?" spurgte Claudia og ønskede ham god nat.

Autografer til alle Alle 53 elever bliver enkeltvis kaldt op til den røde sejrsskammel, hvor de får deres diplom og en high four fra Matematikfessor. Alle skolens elever fra indskoling og mellemtrin klapper af dem.

Afdelingsleder Bendt Wittrock Jespersen holder en lille tale, om hvor vigtigt det er at motivere børnene til at stå på tæer. Og nogle af eleverne griner og siger, at det er sjovt at lære noget. Bagefter skriver Fessor autograf bag på diplomet.

Kan se matematikvideo igen og igen Inde i Matematikfessor har Søren Gøtterup-Tang det varmt. Han er en af de 10-12 medarbejdere på Matematikfessor.dk.

Han fortæller, at programmet dagligt retter 250.000 opgaver, og at omkring en tredjedel af opgaverne løses frivilligt af børnene. Der er cirka 1100 lærere, der bruger programmet. Eleverne får straks svar på, om de har løst en opgave rigtigt, og da der er tale om adaptive opgaver, vil eleven få opgaver, der passer til hans niveau.

"Eleverne kan se videoer om de forskellige regnearter og de får øveopgaver. Det bedste ved videoerne er, at det ikke er flovt, at skulle spørge igen. Man kan bare se videoen lige så mange gange, som man har behov for. Ingen behøver at opdage, at man ser den mere end en gang", siger Søren Gøtterup-Tang.

I Mern har en elev fortalt sin matematiklærer, at han kun mangler 250 opgaver i at blive bronze-fessor, så det vil han være i morgen. Men ellers regner lærerne med at holde lidt opgavepause. Der er jo også andre fag, eleverne skal bruge kræfter på.