PD-projekt

Matematik for forældrene

Julie Hardbo Larsen er indstillet til Lærerprofession.dk for sit diplomprojekt om hvordan gennem at ruste forældrene bedre kan hjælpe eleverne yderligere på vej i matematikundervisningen.

Lektor på læreruddannelsen ved professionshøjskolen Absalon i Roskilde Mette Strandgård Christensen har indstillet Julie Hardbo Larsen til Lærerprofession.dk for hendes diplomprojekt med begrundelsen:

"Julie har skrevet drejebogen til hvorfor og hvordan vi inddrager forældrene som en aktiv ressource i forhold til elevers læring af matematik i indskolingen. Julie har i sit projekt været særlig optaget af de tre begreber: Talfornemmeles, talforståelse og regnestrategier og har på fornem vis argumenteret for, hvorfor præcis disse tre begreber har en særlig betydning i begynderlæringen i matematik. Som et led i Julies projekt har hun udarbejdede særdeles velegnede og inspirerende aktiviteter til forældre og elever samt et informationsmateriale til forældrene - alt sammen praktisk placeret på en hjemmeside."

Mere specifikt er projektet en undersøgelse af, hvordan skolen kan ruste forældre til at støtte deres børns udvikling af talfornemmelse, talforståelse og regnestrategier - med familiematematik som case.

Hent projektet her:

Hvordan klæder vi forældrene på?

Gode projekter

Lærerprofession.dk præsenterer og offentliggør de bedste bachelorprojekter fra læreruddannelsen og de bedste pædagogiske diplomprojekter fra skoleområdet.

Et projekt indstilles af eksaminator og censor. Se indstillingsskema og tidsfrist på sitet.

Uafhængige dommere - lærere, skoleledere, skolechefer, undervisere fra læreruddannelsen og forskere -finder hvert år tre projekter, der tildeles priser. Læs om formålet og se dommerkomiteerne på Lærerprofession.dk

Lærerprofession.dk drives i fællesskab af Danske Professionshøjskoler og fagbladet Folkeskolen/Folkeskolen.dk. Projektet støttes af LB Forsikring, Gyldendal Uddannelse, Akademisk Forlag, Hans Reitzels Forlag, Forlaget Klim, Jydsk Emblem Fabrik A/S og Sinatur Hotel & Konference.