Louise Bangs brætspil Matribus, som kan bruges i matematik.
privatfoto
Lærerstuderende udvikler matematik-brætspil
Et socialt brætspil med gymnastik for hjernen, kalder Louise Bang sit spil Matribus, som hun sætter i produktion indenfor kort tid. Hendes ide bag spillet er, at det stimulerer matematisk, strategisk og logisk tænkning. Hun holder selv meget af matematik men har linjefag i dansk, historie og religion.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Jeg fandt på Matribus lige inden jeg gik på barsel. Fordi jeg igennem mine praktikperioder og forskellige job har erfaret, at der i vores digitaliserede verden mangler produkter som dette på markedet", siger Louise Bang, der læser på UC Sjælland, når hun ikke lige er på barsel. Hun har et år tilbage af læreruddannelsen.
Spillet blev udviklet en dag, hvor hun savnede et matematik-spil, som hun kunne spille med sin kæreste. Det skulle være god hjernetræning på linje med Wordfeud.
Afprøvet i klasse
"Det er et spil, hvor du skal tænke fremad: Hvad kan jeg risikere at slå næste gang med terningen? Man kan spille to personer, og når man slår for eksempel en 5'er, kan man lægge sine brikker på begge 5'ere på brættet. Men man kan også placere brikker på siden og bruge dem sammen med det, man slår senere. Det er et additionsspil".
"Jeg har meldt mig ind i en Facebookgruppe for matematiklærere, fordi jeg gerne ville have noget feedback på spillet, når jeg nu ikke selv har linjefag i matematik. Så jeg har lige besøgt en matematikvejleder, der har afprøvet spillet med sin klasse", fortæller Louise Bang.
Matematikvejlederen mener, at spillet kan bruges fra 3.-9. klasse, fordi det har flere dimensioner. Det kan gøres let ved, at spillerne skal have tre på stribe, hvilket er noget mange kender fra andre spil, men det bliver især spændende, når eleverne kan tænke fremad og strategisk.
"Jeg så eleverne spille det, og jeg kunne tydeligt se, at der var én, der var vant til at spille skak. Han var god til at tænke strategisk".
Louise Bang ser Matribus som et læringsspil og et hyggeligt socialt spil. Det kan spilles på flere niveauer og af både børn og voksne. Spillet er i gang med at blive produceret i Tyskland, og hun vil sælge det i en ny virksomhed, som hun er ved at bygge op sammen med sin far.
"Der er ikke noget galt med computerbaserede læringsspil, men jeg ser nogle værdier i at sidde og spille et brætspil med en person, som du har øjenkontakt med. Vi skal ikke glemme det sociale i læringsprocessen. Når der er følelser med i det, man lærer, så hænger det bedre fast og hukommelsen bliver bedre", siger hun.