S trækker samråd om ministerbreve tilbage

Socialdemokratiets Annette Lind vil ikke længere have ministeren i samråd om de breve, hun blandt andet sendte ud med lærernes formand. Hun vil i stedet have fokus på den finansielle støtte til fri- og privatskolerne.

Offentliggjort

Sådan lød Annette Linds spørgsmål

"Anerkender ministeren, at ansvaretfor folkeskolen ligger hos kommunerne, og hvordan hængerdet i så fald sammen med ministerens politiske brev, uden omkommunerne, sendt direkte til bl. a. alle landets lærere ogpædagoger?" 

Støtte til fri- og privatskolen

Regeringen foreslår i sit finanslovsudspil, at støtten til fri-og privatskolerne skal øges med ét procentpoint til 76 procent af,hvad en elev i gennemsnit koster i folkeskolen. 76 procent vil væreden hidtil højeste støtte. 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det gav anledning til en del debat, at undervisningsministeren i starten af skoleåret opfordrede fem forskellige interessenter i fem forskellige breve til at udnytte "deres råderum".

Og Socialdemokratiets undervisningsordfører Annette Lind mente endda, at Merete Riisager skulle forklare sig til i et samråd. Men det skal ministeren tilsyneladende ikke længere.

Riisager skal i samråd om skolestartsbreve

For Annette Lind har valgt at trække samrådsspørgsmålet tilbage og erstattet det med et nyt, der går på den økonomiske støtte til fri- og privatskolerne.

Hvorfor har du trukket spørgsmålet om ministerens breve tilbage?

"Jeg har sådan set bare lavet spørgsmålene om, så det drejer sig om økonomien, fordi jeg synes, at det er meget bekymrende, at vi har en minister, som satser så meget på fri- og privatskolerne, at folkeskolen virkelig bliver udsultet", forklarer Annette Lind.

Alle skolens aktører har fået ministerbrev om større råderum

I det oprindelige samrådsspørgsmål spurgte Annette Lind, om ministeren "anerkender", at "ansvaret folkeskolen ligger hos kommunerne", og "hvordan det hænger" sammen med ministerens breve.

Men det er altså nu ændret til, at ministeren skal forklare, hvorfor regeringen med sit finanslovsudspil vil øge den økonomiske støtte til fri- og privatskolerne med ét procentpoint.

Til Kristeligt Dagblad har hun tidligere begrundet udskiftningen af spørgsmålet med, at "det står ministeren frit for at skrive de breve, hun vil".

S: Flere friskolepenge skaber dobbelt skævhed

Har du ikke længere brug for at få ministeren til at sige, at hun anerkender, at ansvaret ligger hos kommunerne?

"Jo, det er selvfølgelig en del af spørgsmålet. Det handler både om kommunernes økonomi og statens økonomi, men det handler i virkeligheden rigtigt meget om, at vi hver eneste måned får færre offentligt ansatte, og derfor bliver vi nødt til at sætte fokus på, at folkeskolen bliver udsultet", siger hun til folkeskolen.dk

"Jeg har spurgt nogle gange, men det er ikke lykkes mig at få svar, fordi undervisnings- og finansministeren ikke rigtigt har kunnet beslutte sig for, hvem der skal svare. Så nu har jeg kaldt undervisningsministeren i samråd, og så har jeg sendt et skriftligt spørgsmål til finansministeren", tilføjer hun.