Lønaftale med god smag

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

To centralt aftalte løntrin eller tilsvarende løntillæg er god smag, og det ligger fint i forlængelse af foreningens politik.

Løn: Som økonomien ser ud til at udvikle sig de kommende tre år, vil der blive tale om en god reallønsudvikling på måske fem procent. Samtidig tyder meget på, at vi vil kunne holde trit med den gennemsnitlige lønudvikling på det øvrige arbejdsmarked.

Jeg tror, at det nye underviservejledertillæg, rent lønmæssigt, vil blive en fremtidig gevinst for mange lærere og børnehaveklasseledere.

Lokalløn: Den afsatte lokalløn har fået en fornuftig retning mod kollektive aftaler knyttet til arbejdstidsaftalen, udligning som følge af kommunalreformen eller som en forbedring af de eksisterende lokale lønaftaler.

Arbejdstid: Den nye »principskitse« er en god anledning til at få testet kommunen. Er den villig til at afsætte de resurser, der skal til, for at vi kan udvise fleksibilitet? Er kommunen villig til at vise os tillid, og vil den udvikle et godt arbejdsmiljø?

Hvis ikke, er der fastholdt andre lokale aftalemuligheder, og som tilbagefald gælder den nuværende arbejdstidsaftale, der trods alt sætter grænser for arbejdsbelastningen.

Efter- og videreuddannelse: Desværre blev det ikke til en ny central aftale om arbejdstid til efter- og videreuddannelse. Men lokalt og centralt må vi slås videre efter foreningens politik, som er at sikre en direkte sammenhæng mellem studiernes samlede arbejdsbelastning og den afsatte arbejdstid.

Alt i alt: En solid ny overenskomst, som skal have et ja med på vejen frem.