Vind med stil. Ved at give tyske stile karakterer kan du vinde en weekend i Berlin.

Giv karakter med stil – og vind rejse til Berlin

Klik ind på folkeskolen.dk, læs to tyske stile, giv en begrundet karakter og vind flotte præmier.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad skal der lægges vægt på, når en tysk elevtekst skal bedømmes? Hvor skal karakteren placeres med den nye skala? Det kan du være med til at teste ved at klikke ind på folkeskolen.dk og læse to autentiske elevstile fra 9. og 10. klasse. Læs oplæg og opgaver, orienter dig i vejledningen, se, hvilke delkarakterer eleverne har fået, og giv så en begrundet karakter for den ene eller begge elevstile.

Vind weekendophold i Berlin

Karakter for en stil giver dig ét lod i trækningen om et weekendophold for to i Berlin. Karakterer for to stile giver to lodder.

Turen er sponsoreret af Den Tyske Ambassade og Deutsche Bahn i samarbejde med DSB, og præmien består af to gange to overnatninger med morgenbuffet på Hotel Domicil i Berlins centrum ved Kurfürstendamm, adgangskort til Europas største og mest moderne show-palads Friedrichstadt Palast og togrejse hjem og ud på 1. klasse via Hamborg. Rejsen skal foregå efter 1. januar og inden 1. juli 2011. Præmien kan ikke ombyttes med kontanter.

Vind bøger til din undervisning

Blandt deltagerne trækkes også lod om 25 eksemplarer af Heine Carlsens emnehæfte »Tema Der Sprung! Festivals« fra Alinea og 25 eksemplarer af Bo Nielsen og Thomas Panneks frilæsningshæfte »Der Magische Würfel 1« fra Alinea.

Den kollegiale diskussion

Og det er ikke slut, når vinderne af præmierne er udtrukket. For sammen med repræsentanter for de to faglige foreninger vil Undervisningsministeriets fagkonsulent for tysk, Lore Rørvig, kommentere stilene, karaktergivningen, begrundelserne for dem og vilkårene for arbejdet med faget. Formålet er at inspirere til den diskussion om tyskundervisningen og fagets udfordringer.

Sidste frist for deltagelse i stilebedømmelses­konkurrencen er 26. november.

Samarbejde om tysk

Tyskland er Danmarks store nabo mod syd, og tysk er det mest talte sprog i Europa. Danmark eksporterer for omkring 75 milliarder kroner om året til Tyskland, så mange danske virksomheder har brug for medarbejdere, der taler tysk. Danske forfattere, billedkunstnere og turister strømmer til Berlin, der er tidsmæssigt tæt på og med et blomstrende kulturliv. Alt det kan man langtfra altid mærke i folkeskolen, hvor faget er trængt. Men måske vender det? I hvert fald er der i år mange flere, der vil læse tysk og fransk på universiteterne.

Sammen med Sproglærerforeningen og Tysklærerforeningen for Grundskolen sætter fagbladet Folkeskolen i de følgende uger fokus på tysk. Formålet er at stimulere den kollegiale debat om fagets potentialer og problemer, men også på en uhøjtidelig måde at give tysklærere, lærerstuderende og andre tyskinteresserede en konkret udfordring.