Finanslov

"Hvis forslaget bliver vedtaget, får vi muligheden for at bruge flere af vores kræfter på det, der giver mening - nemlig trivsel og god undervisning,” siger Thomas Gyldal Petersen.

KL roser forslag om at fjerne tilsyn: Vi bliver kvalt i bureaukrati

Det er en rigtig god ide at spare Undervisningsministeriets tilsyn med skolerne væk, mener KL. For tilsynene kvæler skolerne ”i bureaukrati, som hverken løfter elevernes læring eller trivsel”. 

Offentliggjort

Det skal være slut med, at ministeriet udtager skoler til tilsyn. Det ser ud til at blive en af konsekvenserne af, at regeringen vil spare på den statslige administration.

Det er en udmelding, der i den grad glæder formand for KL’s Børne- og Undervisningsudvalg Thomas Gyldal Petersen (S).

”Kommuner og skoler i tilsyn bliver kvalt i bureaukrati, som hverken løfter elevernes læring eller trivsel. Ofte kommer tilsynet også for sent, fordi kommunerne allerede har spottet problemerne og igangsat indsatser, før det bliver fanget op i statistikkerne, og staten får planlagt et besøg. Nu har vi chancen for at frigive ressourcer til folkeskoler, der er under pres, og gøre en reel forskel med et bedre tilsyn. Den chance bør vi ikke forpasse”, siger Thomas Gyldal Petersen i nyhed på kl.dk.

Lærernes formand udtalte i går også kritik af ministeriets tilsyn med skolerne. Men lærerformanden udtrykte samtidig bekymring for potentielt at gå ”over til ingenting”.

”Vi risikerer at gå fra alt, alt for meget meningsløs styring og kontrol over til ingenting. Og de historiske erfaringer viser, at det også er galt", sagde Gordon Ørskov Madsen til Folkeskolen

"Skulle vi ikke tage lige at stoppe op en gang og drøfte det her i Sammen om Skolen og med politikerne og ministeriet, inden man gør noget alt for hovedkulds?", lød et forslag fra lærerformanden.