Fagplaner

Her er navnene på lærerne, som skal formulere indholdet i de nye planer for skolens fag

21 forskellige fagudvalg skal frem mod 2027 stå for at lave de nye fagplaner, som erstatter de nuværende læreplaner og Fælles Mål.

Offentliggjort Sidst opdateret

En ekspertgruppe har hele 2024 til at finde frem til en skabelon for, hvordan de fremtidige fagplaner skal se ud. Herefter får 21 fagudvalg til opgave at udvikle de enkelte fagplaner inden for hvert af skolens fag plus børnehaveklassen. 

I dag har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet under Undervisningsministeriet offentliggjort navnene på de lærere og fagpersoner, der kommer til at sidde i de mange udvalg.

Danmarks Lærerforening og en række andre parter har hjulpet med at foreslå kandidater til de nye fagudvalg. 

Herefter har styrelsen udvalgt de endelige medlemmer på baggrund af kriterier som blandt andet ”god forståelse af fagligheden, solid praksiserfaring og viden om faget og undervisningen samt indsigt i, hvad der motiverer og engagerer eleverne”, lyder det fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Ministeriet skriver desuden, at de nye fagudvalg løbende skal involvere en bredere kreds af blandt andet lærere, fag- og videnspersoner, som skal bidrage til at kvalificere fagudvalgenes arbejde.

De endelige fagplaner skal efter planen være klar til skoleåret 2027/2028.