Lov om institut vedtaget

Et stort flertal vedtog i sidste uge lovforslaget om Danmarks Evalueringsinstitut

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uddannelsessystemet skal i fremtiden evalueres på kryds og tværs fra 1. klasse til doktorgraden. Det står klart, efter at Folketinget i sidste uge med et stort flertal vedtog undervisningsminister Margrethe Vestagers lovforslag om Danmarks Evalueringsinstitut.

Dermed bliver Danmark det første land i verden, som opretter en fælles evalueringsinstitution for hele uddannelsessektoren, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Det nye evalueringsinstitut skal udvikle og sikre kvaliteten og undersøge, hvor godt uddannelsessystemet lever op til sine målsætninger.

Danmarks Evalueringsinstitut kan både evaluere på tværs og på langs af uddannelserne. Det kan foretage detaljerede undersøgelser af enkelte områder og vurdere sammenhængen mellem forskellige uddannelser. Kun undervisningen i 1.-9. klasse i de frie skoler går fri. Evalueringsinstituttet skal også udvikle evalueringsteknikker og -metoder.

Undervisningsministeren understreger, at det nye institut ikke har til opgave at rangordne hverken uddannelsesinstitutioner eller lærere.

'Med Danmarks Evalueringsinstitut kan vi sætte ord og begreber på det, vi gør, og lære at gøre det endnu bedre', siger Margrethe Vestager.

Danmarks Evalueringsinstitut oprettes som en selvstændig institution under Undervisningsministeriet. Instituttet får en bestyrelse, der står for den overordnede ledelse og udpeger repræsentantskabet.

Bestyrelsens medlemmer bliver udpeget af undervisningsministeren efter indstilling fra uddannelsesrådene.