Foto: Lars Just
Anbefalinger
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Hjemmesider Gå direkte til kilden hos religionerne
I udskolingen arbejder man ofte meget kildebaseret, men det kan nogle gange være en udfordring at finde egnede kilder, der passer med indhold og længde. To religioner har en hjemmeside, der er en guldgrube af informationer og gode kilder - nemlig Jehovas Vidner og jøderne i Danmark.
Jehovas Vidners hjemmeside har under punktet børn en række animationsfilm i en god længde, den anden hjemmeside har for eksempel små film om væsentlige punkter i den jødiske tro.
jw.org & jødiskinfo.dk
Materialer Pluk din egen buket hos skoletjenesten
Min lokale skoletjeneste sender hvert år et lille katalog ud med materialer og forløb. Jeg ser det altid igennem, inden jeg udarbejder min årsplan, for der er altid noget lækkert, som jeg enten kan bruge, som det er, eller kan plukke i.
Specielt vil jeg anbefale "Egnet". Et dilemmaspil, der tager udgangspunkt i en novelle af Kenneth Bøgh Andersen, og som har en fantastisk kildebase til emnerne paradis og ondskab online.
folkekirkensskoletjeneste.dk
Ud af huset Få ny viden og netværk på kurser
Der er ikke mange kurser for religionslærere, så det gælder om at slå til, når de er der. Folkekirkens skoletjeneste udbyder kurser i forbindelse med nogle af sine forløb. Religionslærerforeningen udbyder for eksempel "Religionernes dag", og nogle gange kan man finde et på det lokale CFU.
Jeg tager på så mange kurser, som jeg kan få lov til. Dels for at lære nyt, dels for at netværke med andre religionslærere.
religionslaererforeningen.com/kurser
Læs mere
Janne Skovbjergs blog påfolkeskolen.dk/religion