Det skal ikke længere være tilladt, at elever tolker for deres forældre til fx skole-hjem-samtaler.

Aftale: Folketinget forbyder, at elever tolker for deres forældre

Børn og unge under 18 år må ikke længere bruges som tolke til oversættelse af fremmedsprog. Det er et bredt flertal i Folketinget blevet enige om.

Offentliggjort Sidst opdateret

Det skal ikke længere være lovligt for børn og unge under 18 år at tolke, hvis deres forældre og andre familiemedlemmer er i mundtlig kontakt med skolen eller andre steder i det offentlige.

Det har regeringen og Venstre, SF, Det Konservative Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet i dag indgået en aftale om.

På skoleområdet betyder det konkret, at eleverne ikke længere må bruges til at oversætte for deres forældre under fx forældresamtaler, indstilling til PPR og udsættelse af skolestart, fremgår det af aftalen.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) udtaler, at aftalen sikrer, at børn ikke længere ender i sværere situationer.

”Børn skal have lov til at være børn. Derfor er jeg glad for, at vi i regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget, nu sørger for, at børn ikke ender i svære situationer, hvor de for eksempel får ansvaret for at tolke til skolehjem-samtaler. Det er et alt for stort ansvar at lægge over på dem”, lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse.

Forbuddet kommer også til at gælde for lignende samtaler på fri- og privatskoler.