Anmeldelse

Sprog og leg

Sprog og leg

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort Sidst opdateret
"Sprog og leg" kan inspirere til sprogudvikling igennem leg i daginstitutioner og indskoling. Legene er velegnede til både danske og tosprogede børn. Hovedvægten er lagt på de tre- til seksårige.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en kort indledning redegøres for, hvordan bogen kan bruges i forbindelse med Sprogvurderingen fra Familiestyrelsen og med observationsmaterialet TRAS - Tidlig Registrering Af Sprog.

Fakta:

Titel: Sprog og leg

Forfatter: Helle Bylander, Inge Benn Thomsen

Pris: 410 kroner

Sider: 164 sider

Type: Bog

Forlag: Special-pædagogisk Forlag

Bogen lægger op til samarbejde med alle personer i barnets netværk såsom forældre og bedsteforældre. En glad smiley markerer de lege og aktiviteter, der med fordel kan foretages i hjemmet.

Legene beskrives i ti kapitler. Hvert kapitel begynder med en kort introduktion, og hver af de over hundrede lege beskrives med fast disposition. Legene er lige til at gå til med gode beskrivelser og eksempler og angivelse af formål, børnenes alder og antal, fornøden plads og eventuelt udstyr til brug i legen.

I knap halvdelen af legene er der fokus på ord og sætninger. I de følgende kapitler er der lege med sproglyde, lydopfattelse og auditiv hukommelse. I de sidste kapitler arbejdes blandt andet med forståelse, fortælling og bogstaver. Ni kopisider, der bruges i forbindelse med legene, afslutter bogen.

Materialet er beregnet til normale børnegrupper, men legene kan selvfølgelig også bruges til børn i sproggrupper, der har brug for ekstra sproglig stimulation. Mange lege er kendte, og de er alle afprøvede i børnegrupper.

Bogen er uhyre systematisk og skrevet i et letforståeligt sprog. Den anbefales til brug primært i daginstitutioner. Legene kan også anvendes i indskolingen og ved undervisning af de yngste tosprogede elever.