Lærer til lærer
Let's Play a Fairy Tale
Hvis du leder efter en sjov og anderledes måde til at undervise i eventyr på, så er Let’s Play a Fairy Tale et godt valg for dig. Let’s Play a Fairy Tale er en gratis undervisningsapp målrettet mellemtrinnet, hvor eleverne arbejder som både modtagere og afsendere af et multimodalt, fiktivt værk. Appens omdrejningspunkt er analyse og produktion af eventyr.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Appen indeholder en lærervejledning, der er udarbejdet af lærere - bl.a. undertegnede.. I Lærervejledningen tages afsæt i de overordnede kompetencemål fra Fælles Mål: fortolkning, fremstilling og kommunikation.
Let’s Play a Fairy Tale styrker kreativiteten og fortælleglæden hos børn. Den er bygget op om tre klassiske eventyr, der med deres brug af klassiske eventyrelementer, er et godt udgangspunkt for at forstå hvordan en fortælling virker. Eleverne skal arbejde med personkarakteristik, handlingsbro og morale på en indlevende og interaktiv måde.
I filmværkstedet “Optag et eventyr” skaber eleverne deres egne eventyr med udgangspunkt i de kendte eventyr og filmer dem ved at bruge iPad’en som en slags kamera i en tegnet og animeret verden.
Eleverne kan med app’en opleve en animeret udgave af eventyrene, men det egentlige mål er at give eleverne et værktøj til selv at fortælle deres egen udgave af historierne.
Eleverne skaber således deres egne historier med udgangspunkt i klassiske eventyr og filmer dem ved at bruge en Ipad som en form for kamera i en tegnet og animeret verden.
I starter med at se en eller flere færdige udgaver af Tornerose, Pigen på Ærten og Den Lille Rødhætte. Efterfølgende skal eleverne analysere et valgt eventyr gennem karakterbeskrivelser og brug af handlingsbroen til at få styr på start, midte og afslutning i historien. Analysen afsluttes med et bud på eventyrets morale.
Herefter kan eleven ved hjælp af de samme værktøjer til karakterbeskrivelse og opsætning af handlingsbroen selv planlægge et nyt eventyr. Når planlægningen er færdig, kan eleven optage sin egen historie. Det sker ved at løfte tabletten op i lodret stilling. Så kan man se, hvordan den kan bruges ligesom et kamera.
Med de tilhørende læringsvideoer, som du kan finde påFacebooksiden Lets Play a Story, er appen nem at gå til – du kan se videoerne med klassen, så eleverne hurtigt får styr på den tekniske brug af appen.
På Facebooksiden Lets Play a Story kan du få svar på spørgsmål, få gode idéer til din undervisning og dele dine egne forløb med andre lærere.
Facebooksinden den dækker både Let's Play a Fairytale til mellemtrinnet og Let's Play a Story til indskolingen.