Lærer stiller op for Støjbergs parti:
”Jeg tror ikke, der er mange stemmer at hente blandt kollegerne”

Mere forberedelsestid, mindre klasser og større opmærksomhed på inklusion. Det er nogle af de skolepunkter, som lærer på Søndre Skole i Køge og folketingskandidat for Danmarksdemokraterne Thor Laage-Petersen Poulsen vil kæmpe for, hvis han bliver valgt til Folketinget.

Offentliggjort Sidst opdateret

NB: THOR LAAGE-PETERSEN ER IKKE LÆNGERE KANDIDAT FOR DANMARKDEMOKRATERNE. 13. OKTOBER KOM DET FREM, AT HAN TIDLIGERE HAR HAFT KONTAKT TIL DEN HØJRENATIONALE ORGANISATION 'STOP ISLAMISERINGEN I DANMARK', OG HANS TRAK SIT KANDIDATUR, FOR IKKE AT SKADE PARTIET.

(læs mere her)

”Jeg er noget så sjældent som en blå skolelærer. Vi er ikke så mange”.

Thor Laage-Poulsen Petersen arbejder som lærer på Søndre Skole i Køge og er folketingskandidat for Danmarksdemokraterne.

Sådan siger lærer på Søndre Skole i Køge Thor Laage-Petersen Poulsen. Selv om han er klar i sin politiske overbevisning, så har han aldrig tidligere været politisk aktiv. Ikke før nu, hvor han har valgt at stille op til det kommende folketingsvalg for partiet Danmarksdemokraterne, som forhenværende venstreminister Inger Støjberg startede denne sommer. Thor Laage-Petersen Poulsen har arbejdet som lærer siden 2016. Sideløbende med lærerjobbet har han taget en meritlæreruddannelse på læreruddannelsen i Roskilde. I dag mangler han kun ét fag fra at være færdiguddannet.

”Lige meget hvad, så tager jeg det fag”, siger han.

Ny partipolitik skabes

Det betyder, at den 53-årige lærer har travlt i disse dage. Foruden fuldtidsjob og studie er han til virtuelle møder næsten hver aften sammen med de øvrige kandidater for at producere programpunkter for det nystiftede parti. Endnu er partiet ikke nået til skolepolitikken.

”Jeg har en idé om, at bliver jeg valgt ind, så kunne man måske arbejde med den skolereform, som mange er så utilfredse med”, siger han.

Han var ikke selv i skolen før 2013.

”Jeg har ikke prøvet at arbejde under det gamle. Jeg har kun hørt mine kolleger sukke efter det. Vi har ikke skole endnu i programmet. Jeg vil gerne arbejde for mere forberedelsestid, mindre klasser og har snakket med Inger (Støjberg red.) om, at jeg godt kunne tænke mig at se mere på inklusion”, siger Thor Laage-Petersen Poulsen.

Han mener, at hverken elever eller lærere er vindere i den måde, som inklusion foregår på i dag.

”Jeg kunne også godt have lyst til at se på psykiatrien. Der er mange unge mennesker, der har ondt i livet. Der må være en masse, som vi kan gøre, som vi ikke får gjort endnu”.

Stærk Inger Støjberg-støtte

En megafonmåling for TV2 og Politiken i begyndelsen af juli viste, at Danmarksdemokraterne ville få mere end hver 10. stemme, hvis valget var blevet afholdt på det tidspunkt. Cirka samtidig med meningsmålingen mødte Thor Laage-Poulsen Petersen Inger Støjbjerg til en selskabelig sammenkomst.

”Jeg har altid holdt meget af Inger Støjberg. Jeg har ikke stemt på Venstre, men jeg har haft stor sympati for hende. Så synes jeg, at hele den rigsretssag var grov nok. Så snakkede vi sammen, og så var det helt klart, at hun er en jordnær jyde med benene godt plantet på jorden. Det synes jeg er meget sympatisk”.

Da det i meningsmålingerne så ud til, at partiet muligvis ville få brug for op mod 20 folketingsmedlemmer, meldte Thor Laage-Poulsen Petersen sig som kandidat med det samme – og det blev godt taget imod. Partiprogrammet er man langsomt ved at skabe, men alle bliver hørt, og derfor tager det tid, siger han.

”Vi har ikke på alle hylder endnu. Men de fleste ved godt, hvilken retning, det går. For de fleste kender Inger Støjberg. Det er ikke et Venstre 2.0. Det er heller ikke et Dansk Folkeparti 2.0. Der er både venstrepolitikere og DF’ere, der er kommet med over til Danmarksdemokraterne. De er kommet, fordi de ikke længere kan se sig selv i de andre partier”.

Få reaktioner indtil nu

Thor Laage-Poulsen Petersen har ikke råbt så højt om sit kandidatur på lærerværelset endnu. Men mange har dog fundet ud af det. En enkelt kollega har også på Facebook gjort meget klart, at han ikke forstår Thor Laage-Poulsen Petersens valg af parti.

”Jeg har ikke fået så mange henvendelser. Der er nogle, der har responderet. Jeg har også haft en enkelt lille shitstorm på Facebook, hvor der var en kollega, der øffede lidt. Men så snakkede vi om det næste dag. Så blev det godt igen”.

De fleste kolleger respekterer, at han stiller op.

”De fleste siger: ’Det er ikke det, jeg stemmer på, men held og lykke’. Jeg har ikke fået store negative henvendelser. Nogle synes det er sejt og flot gået, at jeg stiller op, men jeg tror ikke, der er mange stemmer at hente blandt kollegerne”.

Vil savne kolleger og elever

Som tidligere betjent i Folketinget kender han til livet på Christiansborg, og det skræmmer ham ikke. Til gengæld vil det være med stort vemod, at han skal sætte lærerjobbet på pause, hvis han bliver valgt ind.

”Det er mit sjette år som lærer. Jeg underviser i historie, tysk og engelsk. Hvis jeg ender med at blive valgt ind, så er jeg nervøs for at fortælle mine elever det. Jeg vil komme til at savne mine kolleger og eleverne rigtig meget. Selv om de ikke er vilde med tysk, så kan de rigtig godt lide tysktimerne. Og jeg kan godt lide at undervise”.