Læringsspiralen bliver 29 meter lang og kommer til at indeholde små hytter, der kan bruges til undervisning eller mødessteder.
Ny udendørs læringsaktivitet om bæredygtighed
Til juli vil 40.000 nationale og internationale spejdere mødes og bygge en læringsspiral i naturområdet Hedeland ved Roskilde. Den skal kunne bruges af elever på mellemtrin og udskoling til aktiviteter om verdensmål, bæredygtigt byggeri og naturvejledning.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
40.000 spejdere mødes til nordens største spejderlejr 'Spejdernes Lejr', hvor temaet er 'Fælles om fremtiden'.
De vil bygge en 29 meter store spiralform for at vække børn og unges nysgerrighed, give inspiration og lægge op til at interagere med om om verdensmålenes problemstillinger.
Spiralen skal også fungere som mødested for spejderne selv og områdets andre gæster. Men den primære målgruppe er børn og unge fra 10-16 år, dvs spejderne selv og elever på mellemtrinnet og i udskolingen.
Der findes allerede et amfiteater, en skibakke og en kunstinstallation ved hovedingangen tl Hedeland, men Læringsspiralen skal have funktion som wayfinder til de mange tilbud, naturområdet byder på.
Grundstrukturen bliver en hævet 29 meter spiralform, lavet af træ og farvet sikkerhedsglas, hvorpå der bygges 17 små overdækkede, halvåbne verdensmålshytter.
Hver af hytterne er ca. 7,5 m2 og vil hver især fungere som opholdssted, enten siddende, stående eller liggende. I centrum af spiralplatformen og de 17 verdensmålshytter, etableres endnu en træplatform, der skal udformes som et verdenskort med markering af, hvor deltagere på Spejdernes Lejr 2022 kommer fra.
Læringsspiralen kommer til at ligge i bunden af en tidligere grusgrav, og der vil blive tilknyttet en interaktivt verdensmålsjagt, hvor besøgende vil blive sendt ud i nærområdet og teste deres viden om verdensmålene.
Projektet, der er tegnet af arkitekt MAA Søren Yde, har en levetid på ca. 10 år og laves med bæredygtige og cirkulære løsninger, der sikrer naturen omkring.
Projektet er finansieret i et samarbejde mellem spejderne, Realdania og Lokale og Anlægsfonden.