Bachelorprojekt

Hvordan får vi eleverne til at deltage mere i idrætsundervisnigen?

Maja May Schrøder og Tobias Assenholt Søndergaard er indstillet til Lærerprofession.dk for deres bachelorprojekt om, hvordan man potentielt kan løse den høje fraværsprocent i de ældste klassers idrætsundervisning. 

Lektor på læreruddannelsen ved UCN Mette Christensen Jensen har indstillet Maja May Schrøder og Tobias Assenholt Søndergaard til Lærerprofession.dk for deres bachelorprojekt med begrundelsen:

"Projektet tager på forbilledlig vis livtag med en lærerfaglig problemstilling knyttet til idrætslæreres oplevelse af elevernes mangelfulde deltagelse i folkeskolens ældste klasser. I en yderst nysgerrig, modig og velstruktureret induktiv undersøgelse af feltet, bl.a. gennem inddragelse af selv-udviklede modeller, frembringes viden og perspektiver, som giver vigtig og dybdegående viden tilbage til praksis. Projektet er interessant læsning. Det er hele vejen igennem båret af grundighed og stor faglig indsigt, og der peges på konkrete praksis tiltag, der, med afsæt i empiri, forskning og projektets analyse, med stor sandsynlighed ville kunne skabe vigtige forandringer for både elever og lærere i skolens praksis."

I projektet undersøges der, hvilke forståelser af, hvad det vil sige at være deltagende i idrætsundervisningen, der kan identificeres hos lærere og elever i udskolingen, og hvad mulige årsager til en distinktion kan skyldes.

Hent projektet her:

Deltagelsesbegrebet i idræt

Gode projekter

Lærerprofession.dk præsenterer og offentliggør de bedste bachelorprojekter fra læreruddannelsen og de bedste pædagogiske diplomprojekter fra skoleområdet.

Et projekt indstilles af eksaminator og censor. Se indstillingsskema og tidsfrist på sitet.

Uafhængige dommere - lærere, skoleledere, skolechefer, undervisere fra læreruddannelsen og forskere -finder hvert år tre projekter, der tildeles priser. Læs om formålet og se dommerkomiteerne på Lærerprofession.dk

Lærerprofession.dk drives i fællesskab af Danske Professionshøjskoler og fagbladet Folkeskolen/Folkeskolen.dk. Projektet støttes af LB Forsikring, Gyldendal Uddannelse, Akademisk Forlag, Hans Reitzels Forlag, Forlaget Klim, Jydsk Emblem Fabrik A/S og Sinatur Hotel & Konference.