Jeg kan slet ikke forestille mig et indgreb uden en skitse fra forligsmanden, og jeg er sikker på, at der deri vil blive taget hensyn til begge parter", siger Bent Bøgsted, Dansk Folkeparti

Partier vil ikke tale indgreb i lærerkonflikt

Den konservative partiformand Lars Barfoed føler sig fejlciteret af DR, som hævdede, at han afviste et indgreb i en konflikt i folkeskolen. Også de øvrige partier er tilbageholdende med at forholde sig til et lovindgreb.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

K vil ikke gribe ind forhandlinger

"DR's version i morges er en meget voldsom stramning, og vi har også brugt hele formiddagen på at få forklaret, at der ikke er noget belæg for, at jeg skulle have sagt det, de skriver, og den tekst er også ændret nu", sagde Lars Barfoed sidst på dagen i går til folkeskolen.dk

Så hvad sagde du rent faktisk til DR?

"Det var egentlig primært et interview om heldagsskolen, hvor jeg sagde, at det er vi imod. Og så sagde jeg, da vi begyndte at snakke konflikt, at de to ting har i princippet ikke noget med hinanden at gøre. For heldagsskolen handler om indholdet i folkeskolen, mens konflikten handler om lærernes arbejdsvilkår. De to ting skal man ikke blande sammen. Og så sagde jeg, at hvis man fra regeringens side begyndte at blande en heldagsskole, som vi er imod, ind i et regeringsindgreb, så vil vi selvfølgelig være imod, fordi vi er imod heldagsskolen. Men det kan jeg heller ikke forestille mig, at regeringen gør"

"Jeg har været meget omhyggeligt med ikke at udtale mig om, hvordan vi forholder os til et indgreb, for det synes jeg ikke, at politikere skal blande sig i på nuværende tidspunkt".

Dansk Folkeparti: Forligsskitse som udgangspunkt

"Vi skal se tiden an og lade forhandlingerne gå sin gang. Jeg tror på, parterne finder en løsning. Et regeringsindgreb kan kun komme på tale, hvis alt spidser til, men som udgangspunkt bryder vi os ikke om at regeringen skal gribe ind", siger Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted.

"Jeg kan slet ikke forestille mig et indgreb uden en skitse fra forligsmanden, og jeg er sikker på, at der deri vil blive taget hensyn til begge parter".

Konflikten mellem KL og DLF skaber uro i SF

SF's børne- og undervisningsordfører Pernille Vigsø Bagge siger: "Vi blander os ikke i overenskomstforhandlinger, det ville være imod den danske model".

Men du har udtalt i Politiken, at "det er ikke KL's forslag, der skal ophøjes til lov. Der skal ligge en mæglingsskitse. Vi kan ikke ophøje den ene parts krav til lov"?

"Jeg har kun udtalt mig om, hvad der er almindelig praksis i den danske model".

Venstres beskræftigelsesordøfer Ulla Tørnæs vil ikke udtale sig:

"Af respekt for den danske model skal jeg ikke som folketingspolitiker udtale mig om de verserende forhandlinger mellem parterne".

Radikale: Sejlivet diskussion

De Radikales arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq siger, at partiet endnu ikke har taget stilling:

"Vi har endnu ikke diskuteret, hvordan vi vil stille os i forhold til et eventuelt regeringsindgreb, så det har jeg ikke nogen kommentar til", siger han. "Vi konstaterer, at der er en sejlivet diskussion mellem KL og Lærernes Centralorganisation, som de forsøger at løse. Det har vi ikke haft nogle diskussioner om i folketingsgruppen, og vi har ikke gjort os nogen tanker om at blande os".

Enhedslisten er principielt imod regeringsindgreb i faglige konflikter og vil stemme imod. Skoleordfører Lars Dohn siger:

"Det at man på forhånd har lavet en masterplan, gør, at det får karakter af et overgreb. Regeringsindgreb er sidste indstans, men denne gang virker det hele så nøje planlagt, at det falder udenfor den plads det normalt har i en faglig kamp".

Redaktionen har endnu ikke fået kontakt med Socialdemokraterne eller Liberal Alliance.