Lærernes Pension har masser af penge på kistebunden. Derfor kan pensionskassen tage nogle chancer i forhold til selskabets investeringer, og det har kunnet betale sig, viser den nyeste opgørelse fra pensionskassen.

Lærernes pensionskasse er god for 50 milliarder

2012 tegner til at blive et godt år for Lærernes Pension. Pensionskassens investeringer har indtil videre indbragt godt 4,7 milliarder kroner i år, hvilket bringer den samlede formue op på over 50 milliarder.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For at hjælpe en række kriseramte penssionsselskaber indgik regeringen og brancheorganisationen Forsikring & Pension en aftale om, at pensionsselskaberne kun må give deres kunder en depotrente på to procent efter skat.

Ny aftale går ud over lærernes pensionspenge

Lærernes Pension, LP, giver dog stadig deres 130.000 medlemmer en depotrente på tre procent efter skat.

Krise er nemlig ikke noget, de mærker hos Lærernes Pension. Tværtimod ser 2012 ud til at blive et rigtig godt år for pensionskassen, som pr. august har fået et afkast på 8,7 procent af sine investeringer. Det svarer til 4,7 milliarder kroner indtil videre i 2012.

Økonomisk sikkerhed giver rum til at tage chancer Samlet set forvalter Lærernes Pension en formue på over 50 milliarder kroner. Netop det, at LP har skabt sig et særdeles solidt fundament har været medvirkende til, at selskabet har haft så stort afkast i 2012, fortæller investeringschef Morten Malle.

Pensionskassen har haft mulighed for at investere en del af sine midler i lidt mere risikofyldte investeringer, og det er disse investeringer, som har givet bedst afkast, fortæller han.

Det gælder for eksempel aktier, statsobligationer udstedt af det, man kalder 'emerging markets'-lande samt obligationer udstedt af mindre kreditværdige virksomheder.

"Vi har gode reserver og har ikke problemer med at leve op til vores garantier. Derfor kan vi påtage os den risiko, som skal til for at opnå gode afkast", siger investeringschef Morten Malle.

*Artiklen er opdateret d. 3/9*