I januar måned var Ditte Jensen til åbent hus hos Christine Antorini. Hun satte sig i kø for at stille to spørgsmål: Hvordan kan eleverne lære mere, når lærerne er dårligere forberedt, fordi de nu skal undervise i flere timer? Hvad er det, lærerne ikke skal lave, når de skal undervise mere? Fremover bliver Ditte Jensen blogger på folkeskolen.dk
Foto: Bo Tornvig
Læreren på plakaten forsvarer dagligt sit arbejde
Tvungne heldagsskoler + mindre forberedelse = discountskoler. Sådan står der på DLF’s kampagneplakater. Ansigtet på plakaten er læreren Ditte Jensen. Siden hun blev lockoutet 1. april, har hun hver dag brugt timer på at forsvare lærernes arbejde. Ditte Jensen blogger fremover på folkeskolen.dk
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Ditte Jensens blog på folkeskolen.dk
Twitter, Facebook, debatindlæg, åbne breve til ministre og daglige samtaler med folk på gaden. Ditte Jensen har, siden hun er blevet lockoutet fra sin 5.-klasse på Fuglsangskolen i Virum, brugt op til fire timer om dagen på at forsvare lærernes arbejde.
»Det koster mange timer. Men det er så vigtigt. Jeg har også været en af dem, der sad ved middagsselskaber og hørte folk snakke om, at lærere har et deltidsjob, hvor jeg bare har smilet og ikke taget den op. Men nu bliver vi simpelthen nødt til at gøre det. Og jeg gør det hele tiden«, siger Ditte Jensen.
Allerede 12. marts bragte Berlingske Ditte Jensens første debatindlæg. Her tager hun til genmæle over for indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager, der under et billede af Lærerforeningens plakat på Facebook stiller spøgsmålet »Hvorfor blande reform ind i en arbejdskamp?«
»Nu var det mine korslagte arme, der blev kritiseret af Margrethe Vestager, så jeg blev nødt til at svare igen. Og det bliver jeg ved med. På Facebook, Twitter og med diverse debatindlæg i aviser. Jeg har også været med til at skrive et åbent brev til vores borgmester, til Antorini og til Corydon for nylig«.
Siden har hun også optrådt i debatter i blandt andet Danmarks Radio.
Ditte vil gøre en forskel
Mange genkender den lyshårede Ditte Jensen, når hun går på gaden, og mange har kommentarer til »Vi vil undervise - ikke konflikte«-badgen, som hun hele tiden bærer.
»Det er selvfølgelig lidt hårdt. Men jeg tror, alle lærere lige nu føler, at de hele tiden bliver konfronteret med spørgsmål om, hvorfor lærere ikke bare kan arbejde som alle andre«.
Det vigtigste for Ditte Jensen er, at der kommer en arbejdstidsaftale, som giver et godt arbejdsklima på skolen.
»Jeg kan kun føle mig tilstrækkelig, hvis jeg er i stand til at nå de elever, jeg skal. Hvis jeg får mere undervisning og mindre forberedelse, bliver det meget svært at nå alle eleverne«.
Lærerne giver ikke op
Ditte Jensen er klar til at kæmpe for ordentlige arbejdsforhold længe. Hun vil ikke give op, og hun tror på, at lærernes aktiviteter gør en forskel. Og hun tror også, at der nok skal være penge til at køre konflikten længere, end regeringen og KL regner med.
»Vi får støtte flere steder fra. Den støtte, som vi fik fra gymnasielærerne med annoncerne af Corydon, og nu hvor FOA siger, at de er klar til at åbne pengekassen - det betyder rigtig meget«.
Også Ditte kommer med konfliktlånet til at mærke konfliktens konsekvenser på sin egen private økonomi. Men hun tror faktisk, at der vil være penge i lærernes kasse til en længere konflikt, end beregningerne viser.
»Jeg kender mange, der siger, at de ikke tager konfliktlån. Og det betyder også, at der vil være penge til en længere konflikt end forventet«.
»Jeg er klar til at kæmpe videre. Det er vi alle sammen. For tiden er jeg enormt stolt af at være lærer. Vi viser en kampgejst og kreativitet, som jeg ikke tror, KL og regeringen havde regnet med«.