Folkeskolen i nyt selskab
Nu er Folkeskolen lagt over i et udgiverselskab, som ejes af trykkeriet Stibo Graphic og Danmarks Lærerforening.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Fagbladet Folkeskolen ApS hedder det nye udgiverselskab, som per 1. oktober står bag udgivelsen af Folkeskolens fagmedier.
Folkeskolen redigeres også fremover efter journalistiske kriterier på lige fod med mange andre medier. Mediet dækker et bredt samfundsområde, folkeskolen, som er af interesse for offentligheden. Ændringen til at være ejet af et udgiverselskab frem for 100 procent af en fagforening fører derfor ikke til redaktionelle ændringer, men åbner op for at søge redaktionel produktionsstøtte til indholdet. Den samme model findes blandt andet på ingeniørernes fagblad, Ingeniøren, og på avisen.dk
At overdrage ejerskabet til et udgiverselskab er ikke et kunstgreb for at opnå mediestøtte, fastslår DLF's formand, Anders Bondo Christensen.
»Fagbladet Folkeskolen opfylder allerede i dag alle betingelser for at modtage mediestøtte, lige bortset fra at det er ejet af en fagforening. Det er et uafhængigt blad af høj kvalitet. Derfor er det oplagt at rydde den sidste formalitet af vejen ved at overdrage ejerskabet til et udgiverselskab, så bladet kan få den støtte, det i meget høj grad opfylder betingelserne for«, siger han og tilføjer:
»Vi har hele tiden prioriteret højt, at fagbladet Folkeskolen skal være uafhængigt, og det vil det blive ved med at være. Bladet vil selvfølgelig udvikle sig fremover - sådan er det altid. Men skiftet i ejerskab kommer ikke til at påvirke bladets retning«.
Chefredaktør Hanne Birgitte Jørgensen fastslår også, at den redaktionelle linje vil fortsætte, som den er i dag:
»Vi har ikke et snævert fagforeningsfokus på lærernes løn- og arbejdsvilkår, men skriver om folkeskolereform, målstyring af undervisning og skolepolitik, som vedrører hele Danmark. Derfor synes jeg også, at det er rimeligt, at vi kan søge redaktionel produktionsstøtte på linje med andre medier«, siger hun.
Trykkeriet Stibo Graphic ejer nu 35 procent af udgiverselskabet, mens Danmarks Lærerforening ejer 65 procent og dermed stadig har kontrollen med selskabet. Trykkeriet har trykt Folkeskolen i mere end 60 år og vil gerne have en tættere tilknytning til bladet. I bestyrelsen kommer DLF til at sidde på majoriteten af pladserne, mens Stibo Graphic og en ekstern medierepræsentant får de øvrige to pladser. Desuden får medarbejderne en observatør og en overenskomst på samme vilkår som i dag.
Fagbladet Folkeskolen har i de senere år kostet DLF omkring 160 kroner per medlem om året, i alt omkring 12-13 millioner kroner.