Fælles løn- og arbejdstidsaftaler er en del af DLF’s dna, mener Per Breckling, formand for Fredericia Lærerkreds og kandidat til hovedstyrelsen.
Foto: Privat
Kandidat: Folkeskolens fremtid er på spil
Formand for Fredericia Lærerforening Per Breckling stiller op til hovedstyrelsen på anbefaling af blandt andre det afgående hovedstyrelsesmedlem Kenneth Nielsen. Han mener, at DLF har den bedste mulighed i meget lang tid nu for igen at sikre lærerne en arbejdstidsaftale, og det er altafgørende for folkeskolen.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Hvorfor stiller du op?
"Det er jo for at gøre en forskel og ændre nogle rammer, som lige nu gøre det sværere for medlemmerne af DLF at lykkes med deres arbejde. Jeg har altid været tillidsvalgt - arbejdsmiljørepræsentant, tillidsrepræsentant, kredsstyrelsesmedlem, kredsformand - jeg har interessen og evnerne til at flytte tingene i den rigtige retning, og det vil jeg også gerne bidrage til på landsplan".
Opfatter du dig som repræsentant for en bestemt gruppe eller et bestemt lokalområde?
"Det er klart, at når Varde, Fredericia og Esbjerg Lærerforening anbefaler mig, så er det et naturligt bagland for mig, men jeg opfatter mere min opgave som, at jeg skal sikre sammenhængskraften i foreningen ved at bringe budskaber fra de almindelige medlemmer til arbejdet på landsplan i København - og den anden vej".
Han efterlader en plads i hovedstyrelsen
Hvad er det vigtigste budskab fra dig, når det gælder spørgsmålet om lærernes arbejdstid?
"Jeg mener, vi har den bedste mulighed i lang tid for at få en arbejdstidsaftale. Det handler særligt om dem, der ikke har en aftale i dag - vi skal have de sidste med", siger Per Breckling og betragter fælles løn- og arbejdstidsaftaler som en del af DLF's dna.
"Det handler om medlemmernes mulighed for at lykkes med opgaven, og dermed er det folkeskolens fremtid og omdømme, der er på spil".
Ønsker du en fem-årig læreruddannelse?
"Ja, en kandidat i didaktik vil være helt naturligt i forhold til samfundsudviklingen. Det er en nødvendighed af hensyn til lærernes status i befolkningen. Men indtil det bliver en realitet, må vi også forsøge at indgå aftaler, som kan forbedre den nuværende læreruddannelse - for eksempel som vi har gjort med traineeuddannelsen her i Fredericia. Dér får de lærerstuderende en bedre uddannelse end ellers, fordi den er kombineret med et relevant 'fritidsjob' som ansat i folkeskolen, der både højner deres kvalifikationer og gavner folkeskolen".
Er folkeskolen blevet talt for meget ned, og skal DLF gøre noget for at tale folkeskolen mere op?
"Vi skal altid tale folkeskolen op, når der er grund til det. Men jeg tænker, at man som lærer grundlæggende har en konstruktiv kritisk tilgang til mange ting - også til egen arbejdsplads, og det skal vi blive ved med at have for at forbedre lærernes mulighed for at lykkes og dermed elevernes mulighed for at blive uddannet og dannet til hele mennesker".