Mine grundsten som lærer og tillidsrepræsentant er bygget i et lille jysk lokalsamfund, siger Pernille List Kristensen.

33-årig lærer fra Vejen vil i DLF's hovedstyrelse

I Vejen Kommune har politikerne taget en fuldstændig klippefast beslutning om ikke at indgå en lokal arbejdstidsaftale med lærerne. Alligevel er det lykkedes i hvert fald at sikre, at der fremover ikke er dårligere vilkår på nogle skoler end andre. Medlem af kredsstyrelsen Pernille List Kristensen stiller op til hovedstyrelsen.

Offentliggjort

HovedstyrelsesKandidat

Pernille List Kristensen, 33, er lærer på Højmarkskolen iHolsted og kredsstyrelsesmedlem i Vejen Lærerkreds.

Blog:  Hovedstyrelseskandidat Pernille List Kristensen

Twitter: @list_pernille

Facebook: facebook.com/pernille.m.list

Danmarks Lærerforening skal vælge ny hovedstyrelse for 2020-24sidst på året i år. Man kan stille op som kandidat frem til den 15.november. Folkeskolen.dk interviewer alle de opstillede kandidaterog tilbyder dem en blog på folkeskolen.dk/hovedstyrelsesvalg

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvorfor stiller du op?

"Siden jeg startede som tillidsrepræsentant, har jeg været optaget af arbejdet med udvikling, politik og forhandling. Det udviklede sig til kredsstyrelsesarbejde, og siden er jeg kun blevet mere interesseret i arbejdet med at opnå bedre forhold for lærerne".

Opfatter du dig som repræsentant for en bestemt gruppe/et bestemt lokalområde?

"Mine grundsten som lærer og tillidsrepræsentant er bygget i et lille jysk lokalsamfund, og som kredsstyrelsesmedlem i en mindre jysk kommune, hvor jeg har fået en bred erfaring med forhandling", fremhæver Pernille List Kristensen.

Hvad er det vigtigste budskab fra dig, når det gælder spørgsmålet om lærernes arbejdstid?

"Det vigtigste er en central aftale, så vi i højere grad kan få løftet alle med op på ordentlige forhold, der blandt andet indebærer sammenhæng mellem opgaver og tid".

Men en aftale kræver jo to parter, og ved de forrige overenskomster har den anden part ikke ønsket en central aftale?

"Nej, men jeg synes, det ser mere positivt ud denne gang med Ny start og lærerkommissonen, så jeg tror på, det nok skal lykkes. Jeg er jo selv i en kommune, hvor man i konstitueringsaftalen har sagt, at man ikke vil have en aftale, og alligevel har vi arbejdet os frem til en fælles forståelsesramme. Så jeg tror bestemt på, man kan lykkes med noget!"   

Vejen får en fælles forståelsesramme om lærernes arbejdstid 

 Ønsker du en fem-årig læreruddannelse?

 "Jeg synes, det er en god idé at ændre læreruddannelsen til en fem-årig universitetsuddannelse, så lærerne i højere grad kan matche samfundets uddannelsesniveau. Men det må aldrig blive på bekostning af lærernes force; pædagogikken og didaktikken", understreger Pernille List Kristensen.

Er folkeskolen blevet talt for meget ned, og skal DLF gøre noget for at tale folkeskolen mere op?

"Vi skal ikke male et urealistisk romantisk billede af folkeskolen. DLF skal sammen med lærerne forsvare lærerprofessionen og holde en hånd under skolerne med et stolt og realistisk billede af det, vi kan", lyder det fra Vejen-læreren, der selv er med til at sætte ord på læreruddannelsen i medierne efter at have gennemført Lærerforeningens meningsdanneruddannelse.

Debat: Hvorfor så personligt?