"Jeg er ikke ude på at bashe lærere. Jeg ved godt, at der er lærere, der knokler i disse dage, ikke mindst dem, der skal have deres klasser til eksamen", siger lærer Jakob Sejersgaard.

Lærer og politiker: Vi bør gå ned i løn for landets skyld

Jakob Sejergaard er lærer og suppleant til EU-parlamentet for De Konservative. Han mener, at han og alle andre offentligt ansatte har meget lukrative vilkår under coronakrisen og bør opgive en del af deres løn.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg synes der er nogle enormt flotte vilkår, vi offentligt ansatte er hjemsendt på", siger Jakob Sejergaard til folkeskolen.dk.

"Riget fattes penge, og de privatansatte yder store ofre i denne tid. Så synes jeg godt vi kan yde noget, ikke mindst set i lyset af, at det er den private sektor, som via skattebetalingen finansierer hele det offentlige system".

Jakob Sejergaard er lærer i en 4.-klasse på Nordvangskolen i Glostrup ved København. Og så er han aktivt medlem af de Konservative. Søndag havde han et indlæg i Politiken, hvor han foreslog at skære 25 procent af de hjemsendte offentligt ansattes løn. 

Ny aftale om tvungen ferie for offentligt ansatte berører meget få DLF-medlemmer

 "Jeg er ikke ude på at bashe lærere. Jeg ved godt, at der er  lærere, der knokler i disse dage, ikke mindst dem, der skal have deres klasser til eksamen", siger han.

"Der er også nogle, der ikke gør, men det er ikke så meget det, det handler om for mig. For mig er det centrale, at vi skal gå ned i løn, ikke fordi vi laver mindre - selv om der givetvis er nogen, der gør det - men fordi der skal penge til at støtte den private sektor i denne situation. Og det er i sidste ende det private erhvervsliv, der betaler vores løn".

DLF: Det offentlige og det private er hinandens forudsætninger

Opdateret kl. 19:34:  I Danmarks Lærerforening er formand for overenskomstudvalget Gordon Ørskov Madsen dybt uenig i den skelnen mellem det offentlige og det private arbejdsmarked og synet på det private erhvervsliv som dem, der betaler for det offentlige:

"Det offentlige og det private arbejdsmarked er hinandens forudsætninger", understreger han og kalder Jakob Sejergaards forslag populistisk.

Han peger på, at fagbevægelsen, herunder DLF, har indgået aftaler med KL om at bidrage i krisen. Langt de fleste lærere knokler med at leve op til kravet om, at eleverne skal have undervisning, sådan at der ikke bliver behov for erstatningsundervisning, når samfundet åbner igen. Hvis en lille gruppe ikke har opgaver i nedlukningssituationen, er der indgået to aftaler - én, der gør det muligt, at ansatte kan påtage sig andre kommunalt opgaver, der er brug for at få løst i forbindelse med krisen, og én om at man kan afholde restferie. 

Ny aftale om tvungen ferie for offentligt ansatte berører meget få DLF-medlemmer